15 / 05 / 2024

Aziz Elaldı: Ankara'daki değişimden endişe duyuyorum

Aziz Elaldı: Ankara'daki değişimden endişe duyuyorum

İnşaat sektörünün saygın markalarından Azel Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, "Gördüğünüz devasa binaların yarısı birkaç yıl önce yoktu. Bu hız Ankara için fazla" diyor



İnşaat sektörünün saygın markalarından Azel Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, "Kafanızı kaldırdığınızda gördüğünüz devasa binaların yarısı birkaç yıl önce yoktu. Bu hız  Ankara  için çok fazla" diyor


Azel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, Ankara için devasa projeler düşündüğünü, ancak başkentte gereğinden çok hızlı yaşanan değişimden dolayı endişeli olduğunu söylüyor. Sektörün sorunlarını ve son yıllarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Aziz Elaldı, farklı alanlarda faaliyet gösteren çok sayada kişi ve şirketin inşaat sektörüne geçiş yapmasından yakınıyor. Elaldı, "Türkiye'de inşaat yapanların yüzde 50'si bu sektöre birkaç yıl önce girmiş. Cebine parayı koyan, müteahhidim diye ortaya çıkıyor. Çağdaş devletlerde tüm meslek gruplarının bir odası, örgütü ve yasası olur. Bakkalın, pazarcının odası var, Türkiye ekonomisinin can damarı olan inşaat sektörünün bir odası yok" diyor. "Biz bu işi 20 yıl önce yapıyorduk, 20 vıl sonra da yapacağız" ifadesini kullanan Aziz Elaldı, başkent Ankara ile ilgili kaygılarını da şöyle dile getiriyor: "Sektörde tanınmamış, daha önce hiç inşaat işi yapmamış oyuncuların çokluğu bizi zora sokuyor, daha iyi projeler üretmemizi engelliyor. Ben Ankara için devasa projeler düşünüyorum. Ancak, bu firmaların neden olabileceği bir olumsuzluk bizi de etkiler diye kaygılanıyorum. Son birkaç yılda Ankara'da gereğinden çok hızlı bir değişim yaşanıyor. Kafanızı kaldırdığınızda gördüğünüz devasa binaların yarısı birkaç vıl önce yoktu. Bu hız Ankara için çok fazla." 


2015TE SEKTÖRÜ NE BEKLİYOR? 


Son dönemde inşaat sektöründe yaşanan durağanlığı da değerlendiren Aziz Elaldı, bu durumu olağan olarak gördüğünü söylüyor. Son 10 yıla bakıldığında 2-3 yılda bir durgunluk olduğunun görülebileceğini anlatan Elaldı, sözlerini şöyle tamamlıyor:

"2004-2005 çok canlıydı. 2007'de sıkıntılar artmaya başladı. 2008-2009'da dip yaptı. 2010'da canlılık başladı. Sektör 2 yıl yükselirken 2-3 yıl durgun seyreder. Şu anda piyasadaki bu durgunluk normal. Hatta sektör 2015'te dibi görecek. Öz sermayeye dayalı iş yapan firmalar, bu dönemi rahatlıkla atlatır. Bu yüzden krizden çekinmiyoruz. 

Şirketimiz geçmişte de kriz dönemlerinde büyük başarılara imza attı. Ev ya da işyeri alacak kişilere de firmaların geçmişine çok iyi bakmalarını öneririm. Tercihlerini her zaman sektörde tanınan firmalardan yana kullansınlar." 


Platin Ankara





Geri Dön