02 / 05 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Buca Metrosu için imza bekliyoruz!

Aziz Kocaoğlu: Buca Metrosu için imza bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Buca Metrosu projesinin Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını, ancak ihale için Kalkınma Bakanlığı onayını beklediklerini söyledi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'nın Dumlupınar ve Göksu mahalleleri ile Seferihisar ve Selçuk ilçe merkezlerini ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, Çamlıkule’den Üçyol’a uzanacak Buca Metrosu'nun yapımı için 500 milyon Euro'luk kredi görüşmelerini tamamladıklarını söyledi. Proje yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinde yer alan habere göre; Kocaoğlu, "Hat Çamlıkule’den Üçyol’a kadar uzanacak.  2,5-3 milyar liraya mal olacak çok büyük bir proje bu. İzmir'de bir kalemde yapılan en büyük ihale olacak. 500 milyon Euro'luk kredi görüşmesini bitirdik. 5-6 aydır Kalkınma Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu, Cumartesi günü temelini atacakları Narlıdere Metrosu’ndan sonra, onay geldiği takdirde 6 ay içinde de Buca Metrosu’nun temelini atabileceklerini söyledi. Kocaoğlu, "Buca, kent içi ulaşım açısından en zorlu bölgelerimizden biri. Bu yatırımla birlikte hem bölgenin yaşadığı sıkıntıları çözmüş hem de çağdaş, çevreci ulaşım adına büyük bir adım atmış olacağız" dedi. 


Geri Dön