17 / 05 / 2024

Aziz Torun: Dava açanlar gelip Korupark'tan ev aldı!

Aziz Torun: Dava açanlar gelip Korupark'tan ev aldı!

Aziz Torun, Ali Sami Yen'de alınan yürütmeyi durdurma kararını değerlendirirken, "Bursa'daki Korupark projesinde de benzer şeyler yaşadık. Ama o gün Korupark'a itiraz eden bazı kişiler daha sonra o projede yaşamaya başladı" dedi...



 Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ali Sami Yen'de alınan yürütmeyi durdurma kararını değerlendirirken, "Bursa'daki Korupark projesinde de benzer şeyler yaşadık. Ama o gün Korupark'a itiraz eden bazı kişiler daha sonra o projede yaşamaya başladı" dedi


HP Şişli Meclis Üyeleri'nin itirazı nedeniyle hakkında yürütmeyi durdurma kararı alınan Ali Sami Yen projesinde son durumu değerlendiren proje ortağı Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bir şeye 'Hayır' demek kolay. Zor olan daha iyisini yapmak" dedi. Bursa'daki Korupark projesinde de benzer şeyler yaşadıklarını, Korupark'a itiraz eden bazı kişilerin daha sonra o projede yaşadığını, yaşamayanların da en azından AVM'yi kullandığını dile getiren Torun, "Şimdi 'Şöyle-böyle' diyenler proje bittikten sonra oraları kullanacaklar. Ali Sami Yen projesinde bu süreçlerin yaşanacağını bilsem, yine ortak olurdum. Çünkü böyle projelerde bu tip riskler her zaman var" diye konuştu.

'PARA KAYBETMEYİZ'
Projenin tamamının imar durumu ile ilgili genel bir sorun olmadığını iki maddeye ilişkin itiraz edildiğini ifade eden Torun şöyle devam etti: "TOKİ bu işin muhatabı.  TOKİ  gerekirse imar planında yapacağı revizyonlarla konuyu çözecek. Ama proje devam ediyor. Proje geliştirme ile ilgili sürecimiz de devam ediyor. TOKİ'nin arazi sahibi olarak bize çizeceği doğrultuda yürüyeceğiz."

Ali Sami Yen projesinde gecikme-erteleme olması durumunda bekleme süresinin ille de para kaybı anlamına gelmeyeceğini belirten Torun bunu şöyle açıkladı: "Biz Mail of İstanbul'a da geç başladık. Ama bölge değerlendi. Torun Tower projesinde de benzer şeyler oldu. Bunda da gecikme olsa da parasal kayıp olacağını düşünmüyoruz."

Avrupa'nın en büyük karma projesine başlıyor
Torunlar GYO, Mahmutbey'de yer alan AVM, rezidans, ofis ve otel olarak tasarlanan karma kullanım projesi Mail of istanbul'un yapımına başladı. Mail of istanbul konsepti içinde dört kule olarak tasarlanan rezidansların satışını da başlatan Torunlar GYO, satışa çıkan 515 dairenin şu ana kadar 270'inin satışını gerçekleştirdi. 2013'ün ikinci yarısında tamamlanması hedeflenen projede, satışa sunulan iki bloktaki dairelerin fiyatı 150 bin liradan başlayıp 700 bin liraya kadar çıkıyor. Arsa dahil 700 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri Mail of istanbul, Torunlar GYO'nun şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Aziz Torun "Mail of istanbul Avrupa'nın en büyük karma projesi" dedi.


Çılgın proje potansiyel yatırım


Kanal istanbul hayalinin zaman zaman düşünüldüğünü, adımın da şimdi atıldığını söyleyen Torun "O bölgede proje yapmak ister misiniz" yönündeki sorumuzu şöyle yanıtladı: "Orada ne olacağını bilmiyoruz. Bir olaylar gelişsin. Ortaya çıksın. Sonra

neden olmasın. Bizim Türkiye'nin 6 bölgesinde yatırımımız var. Buralarda AVM ile nüfusun yüzde 85"ıne dokunuyoruz. Böyle bir yer dünyanın dokunduğu bir yer olur. O süreçte neden olmasın. Her yatırımcı için profesyonel bir yatırım demek."

Habertürk/Ayşegül Akyarlı Güven

 

 


Geri Dön