02 / 05 / 2024

Aziz Yıldırım Ülker City Arena'yı gösterdi, hedef açıkladı!

Aziz Yıldırım Ülker City Arena'yı gösterdi, hedef açıkladı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yine MHK 'ye yüklendi, “Kalan haftalarda şampiyonun ve ligden düşecek takımların belirleneceği müsabakalara, yetenek ve adalet duygusu sahibi, bu maçların ağırlığını kaldırabilecek hakemlerin atanmasını bekliyoruz “ dedi



Fenerbahçe Ülker City Arena'nın havadan videosu için tıklayınız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şampiyon olmak için inançla yürüdüklerini söyledi. Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi 'nin mayıs ayı sayısında yer alan baş yazısında, “Futbolda da şampiyonluk için inançla ve azimle yürüyoruz. Bir an olsun yarıştan kopmayan takımımızın, sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olacağına inanıyoruz. Kalan tüm maçlarımızı kazanmamız durumunda, şampiyon olabilmemizin önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Takımımız bu sezon art arda elde ettiği galibiyetler ile son maçlarda da seri galibiyetler kazanabileceğinin işaretini vermektedir ” dedi.

Taraftarların iç saha veya deplasman demeden desteklerini sürdürdüğünü ve ceza sınırında olan takımın şu ana kadar ceza almadığını aktaran Yıldırım, “İnanıyoruz ki, bundan sonra da almayacak ve kalan müsabakalarda taraftarlarımız takımını yalnız bırakmayacaktır ” diye konuştu.

“Hakem hataları her zaman olacaktır, ancak daha önce defalarca dile getirdiğimiz üzere biz standart dışı kararlara karşıyız ve karşı durmaya da devam edeceğiz ” ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları söyledi:
“Sahada dökülen terin, harcanan emeğin, yetenek ve kabiliyet yoksunluğu ya da başka nedenlerle heba olmamasını temenni ediyoruz. Hakemlik önemli bir meslektir. Bu mesleği hakkıyla icra edebilecek kimselerin üzerlerine formayı giyip, ellerine düdük alıp, sahaya çıkmaları gerekmektedir. Bunu yapamayacak durumda olanların ise Merkez Hakem Kurulu başta olmak üzere, ilgili kurumlar tarafından elenmesini bekliyoruz. Türk futbolunun kalkınmasını istiyorsak, kulüpleri geliştirirken, futbolun diğer kurumlarının da kulüpler ile birlikte gelişmesi zorunludur. Türk hakemliği geri giderken, Türk futbolunun ileri gitmesi düşünülemez. İlerleme hareketi topyekün olmalıdır. Aksi takdirde başarıya ulaşılamaz. Buradan hareketle, kalan haftalarda şampiyonun ve ligden düşecek takımların belirleneceği müsabakalara, yetenek ve adalet duygusu sahibi, bu maçların ağırlığını kaldırabilecek hakemlerin atanmasını bekliyoruz. ”

Hedef Avrupa şampiyonluğu!

Başkan Yıldırım, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 'ni zirvede tamamlayarak, toplamda 9. ve üst üste 6. şampiyonluğunu elde eden bayan basketbol takımını tebrik ederken, doping skandalına göndermede bulundu. Hacettepe Doping Merkezi ve Türkiye Basketbol Federasyonu 'nun sebep olduğu doping skandalı nedeniyle sezon içinde Diana Taurasi ve Penny Taylor gibi iki önemli oyuncularını yitirmelerine karşın başarının geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Takımımızın yine de şampiyonluk ipini göğüslemesi, bu başarıya bir başka anlam katmıştır. Gelecek yıl hedefimiz, bu yıl kaçırdığımız Avrupa Ligi şžampiyonluğu 'nu kazanmak olacaktır ” dedi
Milliyet


Geri Dön