Sektörel

Babacan Holding, 2025'in ilk çeyreğinde halka arza edilecek! İbrahim Babacan: Gayrimenkule dönüş için en uygun dönem!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, şirketin halka arz tarihini açıkladı ve gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar...

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. İbrahim Babacan, holdingin halka arz hazırlığına ilişkin tarihi verdi. 

"Geçen yıl eylülden beri çalışmamız sürüyor. Şirketimizi SPK'ya başvuracak duruma getirdik. GYO onayı sürecimizi bitirince önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hedefimiz halka arz yapmak" diye konuşan Babacan, şirket büyüklüğünün 10 milyar Türk Lirası olduğuna ve bunun yüzde 25'i oranında 2,5 milyar TL'lik bir halka arza hazırlandıklarına dikkat çekti. 

CNBC-E'de yer alan habere göre; Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, gayrimenkul sektörü ile ilgili de konuştu. Gayrimenkul sektöründe alım dönemi olduğuna vurgu yapan Babacan, insanların şu anda birinci önceliğinde vadeli mevduat olduğunun, uzun vadeli bakıldığında borsa ve gayrimenkulün daha iyi kazanma imkanı verdiğinin altını çizdi. 

"Gayrimenkul sektöründe de tam alım dönemi. Faizler geri geldiği zaman maliyetlerin artması nedeniyle fiyatlarda artış olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullanan İbrahim Babacan, şu anın vadeli mevduattan gayrimenkule dönüş için en uygun dönem olduğunu dile getirdi. 

Babacan, KDV ile ilgili düzenlemeye ihtiyaç olduğuna da dikkat çekti ve "İlk konut sahibi olanlar yüzde 20 KDV ile zorlanıyor" diye konuştu. 

Bunların yanı sıra Babacan Holding geçtiğimiz aylarda konut sahipliğinin artması için arsadan konut modelini devreye aldı. Babacan Arsadan Tuzla projesi için düğmeye basan şirket, önce arsa payı sonra inşaat maliyeti ödenmesine imkan sunuyor. 

Babacan Arsadan Tuzla, 30 dönüm büyüklüğe sahip bir alanda, 564 adet konutluk bir proje olarak inşa edilecek. Projede 1+1, 2+1, 3+1 daire tipleri yer alıyor. 15 blok şeklinde yükselecek projenin 11 bloğunda konutlar , diğer bloklarda da ticari alanlar yer alacak. Bloklar 6 kat olarak inşa edilecek.

Ayrıca, Babacan Arsadan Tuzla projesinde açık ve kapalı otopark, spor salonu, hamam, sauna ve toplantı odası gibi sosyal donatı alanlarına yer veriliyor. 

Maketten konut alırken bunlara dikkat!

Araba almak isteyenlere ek vergi şoku! Fiyatlara zam geldi! Bu otomobilin fiyatı tam 100 bin TL arttı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı! İstanbul'da yıl sonuna kadar 10 bin konut dönüşecek!