04 / 05 / 2024

Babacan Yapı 2015 yılına kadar 10 bin konut yapacak!

Babacan Yapı 2015 yılına kadar 10 bin konut yapacak!

Konut sektöründeki dokuz yıllık tecrübesine dayanarak önümüzdeki 4 yılda 10 bin konuta ulaşmayı hedefleyen Babacan Yapı, yıl içinde üç yeni proje ile proje sayısını altıya çıkarıyor



Konut sektöründeki dokuz yıllık tecrübesine dayanarak önümüzdeki 4 yılda 10 bin konuta ulaşmayı hedefleyen Babacan Yapı, yıl içinde üç yeni proje ile proje sayısını altıya çıkarıyor

Dokuz yıldan bu yana Bahçelievler ve Avcılarda ürettiği konutlardan sonra rotayı Beylikdüzüne çeviren Babacan Yapı, 2010 yılında Beylikdüzünde 3 projeye başlıyor. 2011 yılında da yeni üç projede daha düğmeye basmayı planlayan Babacan Yapı, altı noktada devam ettireceği çalışmalarla 2015 yılına kadar 10 bin lüks konut inşa etmeyi hedefliyor. Babacan Yapının bu yılki ciro hedefi ise 75 milyon TL.

Geçtiğimiz yıl projelerini gerçekleştirme konusunda hareketli bir yıl yaşadıklarını kaydeden Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Crown ile markalaşma sürecine girdiklerini dile getirdi. Crown Parktaki 54 konutun yüzde 85ini tamamladıklarını belirten Babacan, Crown Residencedaki 99 konutun inşaatı yüzde 60 ve Crown Towerstaki 420 konutun inşaatı da yüzde 40 oranında tamamlanmış durumda. Bu projeye ilaveten birde 3 bin metrekare çarşı inşa ediyoruz diye konuştu.

Dört yıl sonraki 10 bin konut hedefine ulaşmak için daha çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen Babacan, 2011 yılında da 3 projeye daha başlayacaklarını ifade etti. Bahçeşehirde Crown Deluxe ismiyle 420 konutun temellerini atacaklarını belirten Babacan, Beylikdüzünde birde Crown Plaza ismiyle 60 ofis ve 9 mağazadan oluşan bir ofis projesi gerçekleştireceğiz. Halen inşaatına devam ettiğimiz Crown Towers projesinin 2. etabına başlayacağız. Burada çalışmalar devam ettiği için yapacağımız konut sayısı da kesinlik kazanmadı şeklinde konuştu. Babacan, projelerinin B ve C grubuna hitap ettiğini belirterek bölgedeki fiyat bandı doğrultusunda metrekare fiyatlarının 1200 ile 1500 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Ferah olması için konutların tavanı yüksek

Tüm konut projelerinde rahatlık, yüksek yaşam kalitesi ve farklı iç dekorasyonları ile ön plana çıkmak istediklerini belirten Babacan, Bulunduğumuz bölgeye katma değer sağlayan nitelikli yapılar inşa ediyoruz. Konusunda uzmanlaşmış en iyi mimar ve mühendisler ekibimizde yer alıyor diye konuştu. Babacan, Modern teknolojinin elverdiği en ileri mimari tekniklerini araştırmak, en yeni inşaat malzemelerini araştırmak ve kullanmak firmanın önemli görevleri arasında yer alıyor. Bunun için mimarlarımız ve mühendislerimiz yurtiçi ve yurtdışı fuarları sürekli takip ediyor dedi.

Projelerini yatırım ve kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda belirlediklerini kaydeden Babacan, konutun ferahlığı açısından odaların kullanılabilir olmasına ve tavan yüksekliğine önem verdiklerini kaydetti. Bu konuda standartların üzerinde hareket ettiklerinin altını çizen Babacan, Projelerimizde merkezi ısıtma sistemi, görüntülü sistem var. Asansör sayısına ayrıca dikkat ediyoruz. Bunlarla birlikte, projelerimizdeki diğer tüm ince işleri çok iyi yapıyoruz. Tüm bunlar projelerimizi diğer projelerden ayırt eden özelliklerdir diye konuştu.

Kendi yönetip aidatı düşük tutacak

Babacan, projelerde aidatların yüksek olmaması için sitelerinin yönetimini özel firmalara devretmeyeceklerini ve kendilerinin üstleneceğini söyledi. Yüksek aidatların site sakinleri tarafından sorun olduğuna dikkat çeken Babacan, Biz projelerimizi kendi kurduğumuz sistem ile yöneteceğiz. Kapıcı ve güvenlik gibi ortak giderlerden kar elde etmeyi düşünmediğimiz için müşterilerimiz uygun aralıkta aidatlar ödeyecekler dedi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön