02 / 05 / 2024

Babacan Yapı, Güneşli Express'i yabancılara sundu!

Babacan Yapı, Güneşli Express'i yabancılara sundu!

Güneşli Express isimli 160 rezidans, 10 adet işyeri ve otelden oluşan projeye başlayan Babacan İnşaat, projeyi Temmuz-Ağustos'ta satışa çıkaracak. Mütekabiliyet yasası satışlara olumlu yansıdı




Avcılar Konakları, Marina Yalıları, Bahçelievler Çalışlar, Crown Park, Crown Residence gibi birçok projeyi teslim eden Babacan Yapı, yabancıya konut satışının önünü açan mütekabiliyet kanunun çıkışından sonra harekete geçti. Firma bu amaçla Güneşli Express isimli 160 rezidans, 10 adet işyeri ve otelden oluşan projeye başladı. Temmuz-Ağustos aylarında satışa çıkması beklenen 20 katlı projenin otel konseptiyle işletileceğini belirten Babacan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Mütekabiliyet eskiden gerçekten ciddi sorunlar yaratıyordu. Yasa çıktı artık satışlara olumlu anlamda yansıyacaktır" dedi.


Yabancıların hem merkezi hem de havalimanına yakın projeleri tercih ettiğine dikkat çeken Babacan, "Kısa vadeli kullanacakları için otel konseptli projelere ve küçük metrekareli alanlara yöneliyorlar. Güneşli'de ki projemizde bu şekilde yorumlanarak hazırlandı" diye konuştu. Güneşli Express projesinin Basın Expres Yolu, Tem bağlantı yolunda kaldığını kaydeden Babacan şöyle konuştu:


Bu bölge hızla gelişiyor. Güneşli'de devam eden 17-18 adet lüx otel projesi bulunmakta, havaalanına olan yakınlığı, TEM, E6 yolu ve E5 bağlantı yolu üzerinde bulunması, sanayiden konuta ve ofislere olan dönüşüm bizleri de bölgede yatırım yapmaya teşvik etti.


Anadolu yakasına kentsel dönüşüm projesiyle geçiyor


10 yıldır inşaat sektöründe yer aldıklarını belirten İbrahim Babacan, Fikirtepe'de yapacakları proje ile Anadolu yakasına geçeceklerini söyledi. Kentsel dönüşümün başladığı Kadıköy Fikirtepe'de 3 ada ile yüzde 60 anlaşma sağlamış durumda olduklarını kaydeden İbrahim Babacan, "Bu bölgede yılın sonuna doğru 1600 konutluk bir proje gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Kadıköy'ün merkezinde olması bir tarafında Bağdat Caddesi, bir tarafında Acıbadem, Kadıköy, Şükrü Saraçoğlu olması bize Anadolu yakasında iyi bir adım attıracak diye düşünüyoruz" dedi. Babacan, "Hedefimiz 1000 konutu bu yılın içinde satmak" diye konuştu.


Beylikdüzü 420 konutluk 34 katlı Crown Tower projesini temmuz ayında teslim etmeye hazırlandıklarını belirten İbrahim Babacan, bu projelerinin aşırı ilgi görmesi nedeniyle yanındaki arsayı alarak Novatrium Residence projesine başladıklarını söyledi.


Hayalinde 100 bin kişilik proje var


Hayalinde 100 bin kişinin yaşadığı bir proje yapmanın yer aldığını anlatan İbrahim Babacan, "2 yıldan bu yana bu konu üzerinde düşünüyorum. Bununla ilgili olarak yeterli arazi çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul'da yeni imara açılacak yerlerini bekliyoruz" dedi. Hayal dünyasındaki projede yolları, altyapısı, sosyal tüm olanakları sağlanmış, içerisinde hastane, alış veriş alanları, camileri ile içinde 100 nüfusun yaşayabileceği bir uydu kent yapmanın bulunduğunu aktaran Babacan sözlerine şöyle devam etti:


Bu hayalimi 10 yıl gibi bir sürede yapmayı hedefliyorum. Kendi arıtma sistemi ile suyunu arıtacak. Doğanın ekolojik dengesine uyumlu, insan sağlığının ön planda olacağı bu yapıya sahip olacak. Ulaşım elektrikli tren ile sağlanacak. Hiçbir egzoz dumanın ve araba gürültüsünün olmayacağı uydu kentte kuş cıvıltılarının olacağı bir doğa parkı da olacak.


Turizm ve enerji sektörlerini takip ediyoruz


Firma olarak konut dışında turizm ve enerji sektörlerini takip ettiklerini kaydeden İbrahim Babacan, "Özellikle İstanbul'un merkezi ve turistik noktalarında oteller yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor" açıklamasını yaptı. KDV oranlarında değişiklik konusuna da değinen Babacan yaşanacak artışların satışlara olumsuz yönde yansıyacağını belirterek, "Aslında biz inşaat ve arsa maliyetlerimizin tamamını yüzde 18 KDV ile alıp, yüzde 1 KDV ile satıyorduk. Artık tüketiciye yansıyacak olması bizim avantajımıza olurken tüketicinin dezavantajına olacaktır. Bu durumda da satışlara olumsuz yönde yansıyacaktır" yorumunu yaptı.


Dünya Gazetesi

 


Geri Dön