30 / 04 / 2024

Babaeski'de yapılması planlanan Kumrular Barajı projesi mecliste!

Babaeski'de yapılması planlanan Kumrular Barajı projesi mecliste!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yapılması planlanan Kumrular Barajı projesinin yapımına başlanacağı ve tamamlanacağı tarihler meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yapılması planlanan Kumrular Barajı projesinin yapımına başlanacağı ve tamamlanacağı tarihlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayan, ''Kırklareli ilimizin, Babaeski ilçesine bağlı olan, Kumrular, Erikliyurdu, Çavuşköy ve Sofuhalil köylerinin arazilerinin tamamını sulamaya yetecek olan ''Kumrular Barajı'' projesinin, ''alan projesi ve hat işaretlemeleri'' çalışmaları tamamlanmıştır. Kumrular Barajı projesi bölhe halkımız tarafından çok olumlu karşılanmıştır. Barajın faaliyete girmesi ile yaklaşık 15 bin dekar arazi suya kavuşacak hem çiftçimiz hem devletimiz kazançlı çıkacaktır'' diye konuştu.

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın soruları:
1- Yukarıda bahsi geçen baraj projesinin ihalesi yapılmış mıdır?
2- Bahsi geçen Kumrular Barajı'nın ihalesi yapılmamış ise bunun gerekçeleri nelerdir?
3- Halkımızda büyük beklentiye neden olan Kumrular Barajı projesine hangi tarihte başlamayı ve hangi tarihte tamamlamayı düşünüyorsunuz?


Geri Dön