Ekonomi

Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor! Resmen talep edildi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur emekli aylıklarında iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Bağ-Kurlu esnafın en fazla prim gün sayısıyla en düşük emekli maaşını aldığını, Bağ-Kur emekli aylıklarında memurlara yapılan ek gösterge düzenlemesi gibi bir iyileştirme yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

'ÇOK DÜŞÜK KALDI'
Bağ-Kur emekli aylıklarının mevcut koşullarda çok düşük kaldığını belirten Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"SSK'lı çalışanlar 7200 prim gün sayısıyla emekli olurken Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlarımız 9 bin prim gün sayısını doldurmalı. Esnafımız hafta sonu demeden, bayram seyran demeden çalışmasına rağmen en düşük emekli maaşını almakta. Yapılan son düzenlemeyle asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarılırken memurlar için de 3600 ek gösterge düzenlemesine gidildi. Ancak 3 bin 500 liradan başlayan Bağ-Kur'lu çalışanların emekli aylıkları çok az. Toplumda en çok çalışan kesim olan, dükkanındaki ürünleri satarak geçimini sağlayan Bağ-Kur'lu esnafımız ile çiftçilerin emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalı. Sosyal güvenlikteki norm birliğine göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı birleştiğine göre emekli aylıkları da dengelenmeli. En uzun prim gün sayısını ödeyen Bağ-Kurluların en düşük emekli aylığını alması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak görünüyor."

https://emlakkulisi.com/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-yeni-uyari-sakin-satmayin-bu-tarihi-bekleyin/713082