28 / 04 / 2024

Bağcılar Belediyesi'nden Amerikalılara dönüşüm bilgilendirmesi!

Bağcılar Belediyesi'nden Amerikalılara dönüşüm bilgilendirmesi!

Bağcılar, Türkiye’de bir dizi ziyaretler yapan Dünya Bankası’nın Ankara ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden temsilcilerini ağırladı. Uluslararası heyet, yetkililerden Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.




Bütçenin kullanımı, finans yönetimi, bilgi işlem ve afet risk yönetimi başta olmak üzere yerel yönetimde örnek uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Bağcılar Belediyesi Amerikalıları ağırladı. Bağcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre, Dünya Bankası’nın  Ankara  ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden bir grup temsilci Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Ekip içinde Takım Lideri/Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Joanna Masic, Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Valerie Joy Santos, Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Ashna Mathema, Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kindap, Afet Risk Yönetimi Uzmanı Ayşe Erkan ve danışman Işıl Erol da bulundu. Heyet Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aydın ile birim müdürleri tarafından misafir edildi.

 

“Kentsel dönüşümde önemli adımlar atıyoruz”

 

Ziyaretçi heyete ISMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) kapsamında pilot belediye olarak ilçede yapılan çalışmalar ve halkın yüzde 100 katılımı ile yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

 

 


Geri Dön