12 / 05 / 2024

Bağcılar Belediyesi dönüşüm

Bağcılar Belediyesi dönüşüm

Bağcılar, Türkiye’de bir dizi ziyaretler yapan Dünya Bankası’nın Ankara ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden temsilcilerini ağırladı. Uluslararası heyet, yetkililerden Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Bağcılar Belediyesi yüksek maaşlı memur alımı yapacak! Hemen bakın!

Bağcılar Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile memur alımı yapılacağı paylaşılırken, adaylarda aranan özel koşullar ve başvuru bilgileri duyuruldu. Peki, hangi branşlarda memur alımı yapılacak, detaylar neler? İşte merak edilenler...

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Esenyurt’ta  500  bin TL sermaye bedeli  ile Berkay Atik tarafından kuruldu.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için toplantı gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, uzlaşma görüşmelerine başladı.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Bağcılar Belediyesi dönüşüm Haberi

Bağcılar Belediyesi dönüşüm


Bütçenin kullanımı, finans yönetimi, bilgi işlem ve afet risk yönetimi başta olmak üzere yerel yönetimde örnek uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Bağcılar Belediyesi Amerikalıları ağırladı. Bağcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre, Dünya Bankası’nın Ankara ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden bir grup temsilci Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ekip içinde Takım Lideri/Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Joanna Masic, Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Valerie Joy Santos, Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Ashna Mathema, Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kindap, Afet Risk Yönetimi Uzmanı Ayşe Erkan ve danışman Işıl Erol da bulundu. Heyet Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aydın ile birim müdürleri tarafından misafir edildi.

“Kentsel dönüşümde önemli adımlar atıyoruz”

Ziyaretçi heyete ISMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) kapsamında pilot belediye olarak ilçede yapılan...