29 / 04 / 2024

Bağcılar Maslak'a alternatif olacak

Bağcılar Maslak'a alternatif olacak

Bağcılar'a 29 Mart sonrası da hizmet etmek istediğini belirten AK Parti adayı Başkan Lokman Çağırıcı, `Modern yapılarla Maslak'a alternatif olacağız' dedi.



Yerel seçimlerde AK Parti Belediye Başkan adayı olarak Bağcılar'da yarışacak olan Lokman Çağırıcı, başkanlığı dönemindeki hizmetleri ve yeni projelerini anlattı. İlçenin 16 yıldır yenilenme içerisinde olduğunu ifade eden Çağırıcı, yeniliğin devam edeceğini vurguladı. 23 yıllık siyaset hayatında kimse ile sorun yaşamadığını dile getiren Çağırıcı, `32 yıldır Bağcılar'da yaşıyorum, 23 senedir de siyaset yapıyorum. 8,5 yıl başkan yardımcılığı, 1,5 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet ediyorum. Önümüzdeki dönemde de hizmet etmek istiyorum. Halkla iç içe halkla istişareye dayalı hizmet yapmayı planlıyorum' dedi.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

Bağcılar'ın aldığı göç nedeniyle bir kültür mozaiği oluştuğunu kaydeden Çağırıcı `Biz bunu Bağcılar'ın farkı ve zenginliği olarak değerlendiriyoruz' dedi. Bağcılar insanının birlik ve beraberlik içinde olduğuna işaret eden Çağırıcı, `Bağcılar Türkiye'mizin tüm vilayetlerinden, Balkanlar'dan, Kazakistan'dan göç alarak oluşmuş bir yer. Farklılıklarımızın birer zenginlik olduğunu gösterdik' şeklinde konuştu.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

İlçede nüfus yoğunluğu nedeniyle eğitim alanında yaşanan sıkıntıları aşmaya öncelik verdiklerini anlatan Çağırıcı kısa zamanda 16 okul arazisini kamuya kazandırdıklarını söyledi. 8 okulun hayırseverler aracılığı ile eğitime kazandırıldığını vurgulayan Çağırıcı, `Göreve geldiğimde okullarımıza projeksiyon ve bilgisayar aldık. Şimdi kameralı güvenlik sistemlerini kurduk' diye konuştu. Çağırıcı, her okula bir spor salonu projelerinin de devam ettiğini vurguladı.

22 MAHALLEDE BİLGİ EVİ

Bağcılar'ın eksiklerini giderdiklerini ifade eden Çağırıcı, `Mahalle kütüphanelerimiz vardı, bunları bilgi evleri şeklinde çoğaltıyoruz. 22 mahallede bilgi evlerimizi açacağız. Lise ve üniversite öğrencilerimiz de gençlik merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulanacak. Bu yıl 2 tane gençlik merkezini faaliyete geçireceğiz' ifadelerini kullandı. Pazar yerleri ile ilgili projelerinin hazır olduğunu da belirten Çağırıcı `Sokak pazarlarından kurtulacağız. Altlarınna katlı otopark, üzerinde pazar yeri olacak' dedi. AB projeleriyle Bağcılar'a açılım sağladıklarını da belirten Çağırıcı `3 proje aldık. Doğalgaz kaynakçılığı ve klima, soğutma ustalığı üzerine iki proje başladı. Diplomalarını alıp çalışmaya başlayacaklar. Diğer bir projemiz de göçle gelen kadınlarımızın şehirlere adaptasyonu. Kısa zamanda bu projemize de başlamış olacağız' diye konuştu.

Projelerimiz hazır 1 yıl içinde başlayacağız

İlçeye farklı bir kimlik kazandırmak için süren çalışmaların yeri projelerle devam edeceğini söyleyen Çağırıcı, `Alışveriş merkezleri ile kongre ve kültür sarayları ile Maslak'a alternatif olacağımızı düşünüyorum. Ayrıca spor salonları, stadyum ve pazar yerleri projelerimiz hazır. Bir yıl içinde başlayacağız' dedi. Bağcılar'ı sanayi ile iç içe bir kent olmaktan kurtaracakların da dile getiren Çağırıcı, `İlçede konut yapılaşmasının yanında iş merkezleri, alışveriş merkezleri, kültür merkezleri, kongre merkezleri ile İstanbul'un en güzel bölgesi olacak.' dedi. Kurdukları özürlüler sarayında 16 dalda meslek edindirme kursu açtıklarını belirten Çağırıcı; `Meslek öğrenirken, ürettiklerini satabilecekleri bir sergi alanları oluşturacağız. Mutlu yuva, huzurlu toplum projesini başlattık. Bağcılar'da uzman psikologlarca sekiz noktada mutlu yuva, huzurlu toplum seminerleri veriyoruz' diye konuştu.

İnsan odaklı hizmet anlayışı

Bağcılar'da insan odaklı bir hizmet yürüttüklerinin altını çizen Lokman Çağırıcı, bu sistemi halk meclisleri ile daha da kurumsallaştıracaklarını söyledi. İlçe'de her mahallenin bir danışma meclisi olacağına işaret eden Çağırıcı, `İstişare toplantılarımızda alınan eleştiriler ve öneriler hepsi harmanlanarak Bağcılar'da bir değişim süreci yaşanıyor. 16 yıldır Bağcılar'da hizmet ediyoruz. Allah'a çok şükür, ne `Keşke şunu yapmasaydık' dediğimiz hizmetimiz oldu, ne de Bağcılar halkının eleştirdiği, `Keşke yapılmasaydı' dediği hiçbir hizmet olmadı. Bu bizim için önemli' dedi.

YENİ SAĞLIK OCAKLARI

Her mahalleye bir sağlık ocağı projelerinin bittiğini ve ikincilerinin yapımına başlandığını belirten Çağırıcı `Hedefimiz en kısa zamanda 20 bin nüfusa bir sağlık ocağı. Aile hekimliğine geçmeden altyapımızı böylelikle oluşturmuş olacağız' diye konuştu.

Star

Geri Dön