28 / 04 / 2024

Bağcılar'da her mahalleye bilgi evi yapılacak!

Bağcılar'da her mahalleye bilgi evi yapılacak!

Bağcılar'da 30 bine yakın öğrencinin boş vakitlerini değerlendirdiği ve çeşitli aktivitelerde bulunduğu Bilgi Evleri'ne yenileri ekleniyor. Yapımı tamamlanan Çınar Mahallesi Bilgi Evi de öğrencilerin faydalanması için hizmete sunulacak.



Bağcılar'da 30 bine yakın öğrencinin boş vakitlerini değerlendirdiği ve çeşitli aktivitelerde bulunduğu Bilgi Evleri'ne yenileri ekleniyor. Yapımı tamamlanan Çınar Mahallesi Bilgi Evi de öğrencilerin faydalanması için hizmete sunulacak.Okullarındaki derslere destek olarak Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen bilgisi ve Sosyal bilgiler derslerinin yanı sıra masa tenisi, badmington, satranç, halk oyunları, skeç ve folklor eğitimlerinin de verildiği Bilgi Evleri'nin sayısı artıyor.


İnşaatı tamamlanan Çınar Bilgi Evi de yakında hizmete sunulacak. Toplam 1200 metrekarelik peyzaj alanına sahip olan tesisin 340 metrekarelik oturum alanı bulunuyor. 1489 metrekarelik kullanım alanına sahip olan tesis bodrum kat, zemin ve iki normal kattan oluşuyor. Tesisin zemin katı da Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılacak. Yine Bilgi Evi olarak hizmet verecek olan birinci ve ikinci katlar da ise derslikler, dijital kütüphane, kantin, yönetim ve 120 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor.


Bağcılar ilçesinde Bilgi Evlerinin sayısının 15'e ulaştığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar'da 100 binin üzerinde ilk ve ortaokul öğrencisi bulunduğuna dikkat çekti. Çağırıcı, "Eğitim her zaman önceliğimiz oldu. Öğrencilerimizin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi amacıyla Bilgi Evleri'ni hizmete sunduk. Yine Bağcılar Meydan'da Dil Evi'ni açtık. Gençlik Merkezimizi de öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bilgi Evlerimizde müzik, resim, karikatür, folklor gibi 30'a yakın dalda eğitimler veriyoruz." diye konuştu. Başkan Çağırıcı, 22 mahallede de Bilgi Evi'ni hizmete sunacaklarını sözlerine ekledi.





Hürses



Geri Dön