Genel

Bağcılar'da icradan 550 bin TL'ye satılık bina!

Bakırköy 9. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, 2903 ada, 30 parselde yer alan 7 kapı nolu 291 metrekare alana sahip binayı satışa sunuyor

Bakırköy 9. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BAKIRKÖY 9. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: 2009/2 esas

BAKIRKÖY 9. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL SATIşž İLANI
Borçluya ait ve bir borçtan dolayı (hacizli) bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli-özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz, Bakırköy 9. icra Dairesi'nde Açık Arttırma sureti ile satılarak paraya çevrilecektir.

1- İİK.127.MD.GÖRE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez Tapu Kaydında belirtilen) alakadarlara ve takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ'yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

2- İİK.151.142.MD.GÖRE SIRAYA şžİKAYET ve İTİRAZ: Uygulamaya aykırılığı nedeniyle;
alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK.138.md.cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK. 142.md.göre şikayet veya itirazları olanın, bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK. 83,100, 142, 151, MK. 789,777.md. göre ayrıca ilanen tebliğ olunur.

3- SATİLACAK TAşžINMAZLARIN TAPU KAYDI: İstanbul ili,. Bağcılar ilçesi, Kirazlı köyü, 2903 ada,30 parsel sayılı taşınmazın tamamı açık Arttırma sureti ile satılarak paraya çevrilecektir.

4- İMAR DURUMU: Bağcılar Belediye Başkanlığı Yapı kontrol müdürlüğünün 05/08/2010 tarih,298 sayılı imar durum belgesine göre söz konusu taşınmaz 15/09/2008 onanlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre: h = 12.50 m irtifada konut alanında kalmaktadır.

5- TASINMAZLARIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, kirazlı köyü, güneşli mahallesi, evren caddesinden ayrılan 12 sokakta tapunun 2903 ada, 30 parsel numarasında kayıtlı ve 12.sokaktan 7 dış kapı nolu 291 m2 miktarlı kayden arsa, mahallen kargir binanın tamamıdır. Bina bodrum kat+zemin kat4-3 normal kattan müteşekkil B.A.K.tarzda bitişik nizamda 2. sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiştir. Bodrum,zemin ve normal katlarında birer daireden 5 daire mevcut olup, dairelerin brüt alanı 100 m2 civarındadır. Daireler salon, 3 oda mutfak,banyo, WC normal katlarında balkonlardan ibaret dış cephe sıvalı ve boyasız, kat sahanlıkları karo, basamaklar mozaik kaplama elektrik,sıhhi tesisat ve dogalgaz tesisatları mevcut, pencereler pvc ve ısıcamlıdır. Toplam inşaat alanı 480 m2 dir. Konumu itibarı ile belediye alt ve üst yapı hizmetlerinden istifade etmektedir.

6- TAPU KAYDINDA VARSA MÜKELLEFİYETLER: Dosyasında mevcut olup tapu kaydı gibidir.

7- TAKDİR OLUNAN KIYMETİ:

Satışa Konu Taşınmaz: istanbul ili, Bağcılar ilçesi, Kirazlı köyü, 2903 ada,30 parsel sayılı taşınmaza toplam 550.000-TL..kıymet takdiri yapılmıştır.

8- SATIşž şžARTLARİ:

1.) Taşınmazların 1. açık artırması aşağıdaki tabloda yazılı gün ve saatlerde Bakırköy 9 icra Dairesinde, yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla yine aşağıdaki tabloda yazılı gün ve saatlerde Bakırköy 9. icra Dairesinde, 2: arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Satışa Konu Taşınmaz: İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Kirazlı köyü, 2903 ada,30 parsel sayılı taşınmaz
Muhammen Değeri:550.000-TL
1.Açık Arttırma Günü:   08/04/2011    
2. Açık Arttırma Günü: 18/04/2011
Saatleri: 14,00-14,10  

2.) Katma Değer Vergisi, İhale damga pulu, alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, Tellaliye resmi ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3.) Arttırmaya iştirak-edeceklerin tahmin edilen değerin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir.. KDV, damga vergisi tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

4.) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5.) ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt- faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6.) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7.) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/2 E sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc.if.K.126)
Yönetmelik Örnek No:27 (*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com