Genel

Bağcılar'da icradan 796 bin TL'ye satılık 7 katlı apartman!

Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, 343 ada, 6 parselde yer alan 283 metrekare arsa ve üzerindeki 7 katlı apartmanı satışa sunuyor

Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BAKIRKÖY 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO : 2010/3598 Talimat

TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI
(Bakırköy 6. İcra Müdürlüğünden)

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi kıymeti,adedi ve evsafı; TAPU KAYDI: İstanbul İli, Bağcılar ilçesi, Bağcılar köyü,343 ada, 6 parsel, 283,93 m2 yüzölçümlü, 123/283 arsa paylı,arsa nitelikli taşınmaz. İpotek hanesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Lehine 150.000,00 TL, 25/08/2006 tarih ve 14755 Yev. No ile ipotek şerhi mevcuttur. İMAR DURUMU: Bağcılar Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü' nün 12/11/2010 tarih ve 6303 sayılı yazısı ile Bağcılar ilçesi, Bağcılar Köyü, Merkez Mah., F21c23a4b pafta, 343 ada, 6 parsel sayılı yer, ilçeye ait 15/09/2008 tarih onanlı 1/1000 ölçekli Uygulama

İmar Planında; h: 12.50 m. irtifada konut alanında kaldığı bildirilmiştir. HALİ HAZIR DURUM VE EVSAFI: Satışa konu taşınmaz İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Merkez Mah., 25/2 Sok., No: 10 mevkiinde bodrum kat+zemin kat+5 normal kattan ibaret yedi katlı bir apartmandır. Apartmanın dış cephesi cam mozaik olup, dış kapısı demirdir. Giriş sahanlığı, kat sahanlıkları ve merdiven basamakları mermer kaplıdır. Merdiven küpeştesi ahşaptır. Apartman asansörlü olup, her katta çift daire mevcuttur. Bakımlı vaziyette olan apartman 13 yıllıktır. Satışa konu taşınmazın; Bodrum Kat: Sığınak.

Zemin Kat Daireleri: Bu dairelerden sağ kısımda kalan daire, dairenin dış kapısı çelik olup mevcut daire 3 yatak odası+salon+mutfak+banyo+wc+giriş holü ve koridordan ibaret dairenin alam 100 m2 civarındadır. Sol dairenin dış kapısı çelik olup, dairenin 2 yatak odası+salon+mutfak+banyo+wc ve koridordan ibaret yaklaşık 90 m2 civarında bir alana sahiptir. Dairelerin salon yer döşemeleri klasik parke, yatak odalarının yer döşemeleri laminant parke, duvarları saten boya, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak, banyo, wc, giriş holü ve koridorların yer döşemeleri karo seramik, mutfak ve holün duvarları saten boya, banyo ve wcnin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Dairenin iç kapıları ahşap (mobilya) dış pencereleri PVC ve ısıcamlıdır.

Normal Kat Daireleri (4x2=8 Daire): Dairelerin dış kapısı çelik olup, mevcut daireler 3 yatak odası +salon+mutfak+banyo+wc+giriş holü+koridor ve balkondan ibaret olup dairelerin alanı 120 m2 civarındadır. Dairelerin salon yer döşemesi klasik parke, yatak odalarının yer döşemeleri laminant parke, duvarlar saten boya, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak, banyo, wc, giriş holü, koridor ve balkonların yer döşemeleri karo seramik , mutfak, giriş holünün ve koridorun duvarları saten boya, banyo ve wc nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Dairelerin iç kapıları ahşap (mobilya) dış pencereler ve balkon camekanları PVC ve ısıcamlıdır.Daireler kombi kalorifer ve doğalgazlıdır. Dairelerin elektrik tesisatları, sıhhi tesisatları, kombi kalorifer tesisatları ve doğalgaz tesisatları kaliteli olup, ayrıca site yönetimi ve belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır.

KIYMETİ : Taşınmazın 123/283 hissesine 796.458,47 TL kıymet takdir edilmiştir. Satış Şartları;

1- Birinci açık arttırma 26/09/2011 günü saat 14:30 -14:40 arasında Bakırköy 6. İcra Dairesinde yapılacaktır. Bu arttırmada muhammen kıymetlerinin %60'ini ve rüçhanlı alacaklar toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 06/10/2011 günü saat 14:30-14:40 arasında Bakırköy 6. İcra Dairesinde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse, ilanda gösterilen sürenin sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedeli malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetlerin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktara kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış bedeli üzerinden yasal oranda KDV ihale damga resmi ve tellaliye bedelleri ile alıcı tarafından yatırılması gereken tapu harç ve masrafları ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın aynından olan birikmiş emlak vergisi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri) bu taşınmaz üzerindeki haklarım hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicilinde sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu miktar varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede örneği gönderilir.

6- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul ilgililere gazete ile ilanen tebliğ yerine kaim olacağı başkaca bilgi almak isteyenlerin dosya numarasıyla başvurmaları ilan olunur.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com