08 / 05 / 2024

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 



Bağcılar Belediyesi tarafından, üst üste konulmuş iki bina gibi görünen 8 katlı Uğurlu Apartmanı'nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına start verdi. Binanın çatısına vinç yardımıyla iş makinesi yerleştirilmesinden sonra kontrollü yıkım başlatıldı. 

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abdullah Özdemir, sosyal medya ve ulusal basında çokça yer alan binanın yıkımını yapacaklarını duyurdu. 2020 senesinde AFAD'ın kendilerine yolladığı yazı üzerine başlayan sürecin bugün itibarıyla nihayete ermiş olduğuna vurgu yapan Özdemir, bina ile ilgili yıkım kararının da Aralık 2022'de aldırıldığını dile getirdi. 

Bağcılar daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Açıklamasında "Güvenli bir şekilde buradaki binamızı yıkıyoruz. Bu bina ile 3 binanın daha yıkımını gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer veren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, birinci gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yaptı. 

Son bir senede yoğun şekilde kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerinin altını çizen Abdullah Özdemir, deprem olmadan önce belediyede çok büyük ve nitelikli 18 toplantı yaptıklarını belirtti. 

"Sonrasında ülkenin ve bizim de birinci gündemimiz kentsel dönüşüm oldu. Size bazı rakamlar vermek istiyorum. Buradaki binanın dönüşümünün aslında Bağcılar'daki bu yeni dönüşüm hikayesinin sembolü olsun istiyoruz" diye konuşan Özdemir, son 1 senelik süre içinde yıkım kararı alınan yaklaşık 1.500 bağımsız bölümün yıkıldığını aktardı. 

"Yaklaşık 1500 bağımsız bölümün yıkım kararını aldırdık" diyen Özdemir, bunlarında gelecek günlerde yıkımını gerçekleştireceklerini duyurdu. 

1995 senesinde inşa edilen Uğurlu Apartmanı'nın 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminden sonra orta hasarlı olduğu belirlendi. Güçlendirme çalışması yapılmayan bina için yıkım kararı alınırken, 14 dairesi bulunan binada 60 kişi yaşıyordu. 

Yıkımı tamamlanan apartmanın yerine şehir estetiğine uygun şekilde bina inşa edilecek. Apartmanda yaşayan hak sahiplerine 48 ay süreyle 3 bşn 500 Türk Lirası kira yardımı sağlanacak. 

Ahmet Ercan o faya dikkat çekti: Türkiye'nin güneyini etkiler!

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat! Aylık 4 bin 569 TL taksitle güçlendirme yapılabiliyor! 

Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...


Geri Dön