27 / 04 / 2024

Bağcılar'daki Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin yüksekliği 112 metre oldu!

Bağcılar'daki Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin yüksekliği 112 metre oldu!

İBB tarafından 100 metre yükseklik sınırı koyulan Medipol Üniversitesi’ne bağlı Bağcılar Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nde yükseklik 112 metreye ulaştı...



İstanbul Medipol Üniversitesi Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı’na (TESA) bağlı Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin 112 metrelik yükseklik ruhsatına onay verildi. Hastane 112 metrelik yükseklik ruhtasını aldı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Medipol Üniversitesi’ne bağlı, Türkiye’nin en büyük özel sağlık yatırımı olarak açıklanan Bağcılar Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nde 112 metre yükseklik konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012'de meclis kararıyla binaya 100 metre yükseklik sınırı koyulmuştu, Bağcılar Belediyesi ise 112 metre yükseklik izinli ruhsat verdi. İnşaatta incelemelerde bulunan İBB yetkililerinin Bağcılar Belediyesi’nden durumla ilgili bir açıklama istediği öğrenildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı’na (TESA) bağlı, Bağcılar Göztepe Mahallesi’nde Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin ön cephesinde projeyle bir bütün olarak heliport alanı da planlandı. Bu komplekste bir de ek bir bina inşaatı başlatıldı ve devam ediyor.

İBB’nin 13 Ocak 2012'de gerçekleşen meclis toplantısında ek inşaatın da içinde olduğu Göztepe Mahallesi’ndeki binaların uzunluğu 100 metre ile sınırlandırılmıştı. Kompleks içinde başlayan ek bina 7 bodrum kat (1 kat asma bodrum) + zemin + 29 normal kat seviyesinde inşaa edildi ve toplam 112.40 metreye ulaştı. Bağcılar Belediyesi’nin söz konusu bu binaya 21 Haziran 2019'da yol kotu 112.40 metre yüksekliğinde ruhsat verdiği iddia edildi. İBB yetkilileri inşaat devam ederken binada inceleme yaptı. İnşaatta 100 metre sınırına uyulmadığını tespit eden İBB yetkilileri ilçe belediyeye 100 metre sınırı varken, 112 metre izinli ruhsat verilmesinin sebebini sordu.  

 


Geri Dön