02 / 05 / 2024

Bağdat Caddesi'nde 880 bin TL'ye satılık dükkan!

Bağdat Caddesi'nde 880 bin TL'ye satılık dükkan!

Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Bağdat Caddesi, 263 ada, 318 parselde yer alan 2 bin 439 metrekare 3 blok apartman ve arsası vasıflı taşınmazlar içerisinde C Blok zemin kattaki 1 nolu dükkanı satışa sunu



Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KARTAL 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞUMDAN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2011/8 Satış

izale-i şüyuu suretiyle satılarak ortaklığının giderilmesine karar verilen İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Bağdat ( 263 ada, 318 parselde kayıtlı 2439,23 metre kare miktarlı kargir üç blok apartman ve arsası vasıflı C Blok zemin kattaki 252/2100 arsa paylı at mülkiyeti! bağımsız bölüm nitelikli 1 nolu dükkün vasıflı taşınmaz İ.İ.K.'nu HOKOMLERİNE TEVFİKAN AÇIK ARTTIRMA SURETİYLE SATILACAKTIR

GAYRİMENKULÜN EVSAFI:

Tapu Kayıtları: TAŞINMAZ: İstanbul İli, Maltepe ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Bağdat Caddesi, 263 ada, 318 parselde kayıtlı 2439,23 metre kare miktarlı kargir üç blok apartman ve arsası nitelikli taşınmazın C Blok zemin kattaki 252/2100 arsa paylı kat mülkiyetti bağımsız bölüm nitelikli 1 nolu dükkanı,

Özellikleri: Satışa konu taşınmaz Maltepe Altayçeşme Mahallesi Bağdat Caddesi üzerindeki Shell benzin istasyonu arkasındaki yer olup, bodrum ve zemin katlı betonarme karkas tarzda yapılmış işyeridir. Yapı yaklaşık 3 yaşında olup dış cephesi seramik kaplıdır.

Zemin Katı: 3 metre yüksekliğinde 200 metre kare alanlı halen tek bölüm olarak düzenlenmiş, yerler seramik, duvarlar saten plastik boyalı, asma tavan ve spot aydınlatmalı, banyo, wc, giriş, koridor ve balkondan oluşan bir daire bulunmaktadır. Bu katta 2 adet wc bulunmaktadır Pencere doğramaları alüminyum doğrama ve çift camlıdır. Zemin kat teras ve bodrum kata bağlantıyı sağlayan merdivenler mermer kaplı, alüminyum korkulukları vardır.

Bodrum Katı: 3 metre yüksekliğinde 200 metre Kare alanlıdır. Yerler seramik, duvarları 7 sıra fayans kaplı, 2 adet yönetim odası, 1 tuvaleti bulunmaktadır Dükkan doğalgaz yakıtlı kombili kalorifer sistemi ile ısrtılmakta elektrik, su tesisatı bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde 5 katın üzerinde çok katlı yapılar olup, zemin katları ticarethane, üst katlan konut olan apartmanlar bulunmaktadır. Ulaşım olanakları iyi, hizmetlerinden faydalanmaktadır

Satış Günü ve Satış Saati
1. ihale: 04/11/2011 günü saat 14.00 -14.20'de
2. İhale: 14/11/2011 günü saat 14.00-14.20'de

Muhammen Bedelli: Bilirkişi beyanına göre 880.000,00 TL kıymet taktir edilmiştir.

Satış Şartları:
1- Satış 04/11/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında KARTAL 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU'NDA açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 14/11/2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi, Dellaliye resmi, K.D.V., tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve yüzde 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden iaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazlı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.

iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(İIKm.126)

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön