03 / 05 / 2024

Bahar geldi; domates, salata, biber fiyatları yarı yarıya düştü! İşte hal fiyatları...

Bahar geldi; domates, salata, biber fiyatları yarı yarıya düştü! İşte hal fiyatları...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, baharın gelmesiyle birlikte hareketlilik başladı. Havaların ısınmasıyla beraber hale gelen ürün miktarında artış yaşanırken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yarı yarıya düştü.



Antalya’dan Avrupa’nın pek çok bölgesinde ürün gönderildiğinin altını çizen Yılmaz, "Bunun yanında Rusya, Ortadoğu bölgelerine de ürünlerimiz gidiyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle eskisi gibi olmasa bile yine ürün göndermeyi sürdürüyoruz. Bugün fiyatlarımız; sivri biber 21 lira, patlıcan 15 lira, kabak 15 lira, salatalık 17 lira, yurt dışına giden Kaliforniya biberimiz 40-45 lira. Markette ürünlerin yüksek olması bizim dışımızda gelişiyor. 10 liraya satılan domatesin 30-40 lira olmaması gerekir ve biz bu fiyatları doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Bahar geldi; domates, salata, biber fiyatları yarı yarıya düştü! İşte hal fiyatları...

ÜRETİCİDE 15 SATICIDA 30 LİRA

Aksulu salatalık üreticisi Ali Celbiş, "Şu an için verimimiz daha güzel gidiyor. Havalar ısındı ve bahara doğru verim üç katına çıkar. Fiyatlar böyle giderse daha iyi. Maliyetimiz de yüksek. Bizler her türlü fedakârlık yapıyoruz. Biz fedakarlık yaparken pazarcı ve market sahiplerinin de fedakarlık yapmasını istiyoruz. Ben bir km. ilerideki pazara gittim. 15 lira verdiğim ürün 30 lira. Pazarda 25 liradan aşağı bir şey yok ve burada kazanan çiftçi değil. Çiftçi bir sene buna emek veriyor. Birisi halden alıyor, yüzde 200 oranında kar koyuyor üstüne. Arada çok keskin bir uçurum var. Bu faturaların denetlenmesi lazım. Pazarda yüksek olunca insanlar da tüketemiyor. Üretici ile tüketici arasında farkın nereden kaynaklandığı biliniyor. Kış döneminde dört günde bir toplardık. Şimdi iki günde bir topluyoruz” dedi.

8.8 milyon emekliyi ilgilendiriyor! Emekli maaşları eşitleniyor!

Dikkat! Togg alayım derken dolandırılmayın! Yetkililer uyardı!

Doğal gaza ve elektriğe peş peşe indirim geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!


Geri Dön