28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Üniversitesi Hong Kong'da yeni kampüsünü açtı!

Bahçeşehir Üniversitesi Hong Kong'da yeni kampüsünü açtı!

Bahçeşehir Üniversitesi Hong Kong kampüsü açıldı. Hong Kong'daki açılış canlı olarak BAU İstanbul'dan da izlendi



Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hong Kong Kampüsü açılışına; BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, T.C. Hong Kong Başkonsolosu Yrd. Erdal Bahadır, T.C. Hong Kong Ticaret Ateşesi Şükran Ögün, ve BAU'nun Hong Kong'daki işbirliği yaptığı ve Hong Kong'un önde gelen üniversitelerinden Lingnan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. William LEE ve Hong Kong Politeknik Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Keith Chan'in yani sıra Hong Kong'daki çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Çin'den ve Hong Kong'dan çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk ve yabancı işadamları ile Hong Kong'da eğitim gören Türk ve yabancı öğrenciler katıldı.


BAU Rektörü Prof. Dr. Yalçın, BAU'nun kurulduğu günden bugüne en önemli hedef olarak yüksek öğrenimde uluslararasılaşmayı birinci sıraya koyduklarını belirterek, dünyanın 14 farklı yerinde akademik merkezler ve irtibat büroları açtıklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta BAU Toronto Kampüsü açılışının ardından, bu hafta BAU Hong Kong Kampüsü’nü açmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Yalçın, Hong Kong'un Uzak Doğu Asya'da çok kritik bir yeri olduğunu ve özel amaçla seçildiğini, Hong Kong'daki üniversitelerin tamamının İngilizce egitim vermesinin ise özel bir önem arz ettiğini ve bu özelliği ile Hong Kong'un Uzak Asya'da ki hemen hemen tek bölge olduğunu söyledi. Rektör Yalçın: "Hong Kong'un, bulunduğu bölgenin 'kalbinde' bir ticaret, finans, turizm ve girişimcilik merkezi olması nedeniyle özel olarak seçilen bir yerdir. Açtığımız bu merkezimiz, diğer merkezlerimizde de olduğu gibi, yalnız BAU'lu öğrencilere değil, aynı zamanda ülkemizdeki yüksek öğrenim gören diğer gençlerin de vizyonlarını geliştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır" Bu sözlerine ilave olarak, ülkemiz ile baŞta çin olmak üzere, Uzakdoğu’daki diğer ülkeler ile ticari ilişkilerin gelişmesinde, iş dünyası ile içiçe çalışacaklarını ifade etti.


Ayrıca açılış töreninde Çin'in en meşhur ressamlarımdan Nigel Szeto, BAU'ya özel olarak siyah-beyaz bir resim çizerek BAU ailesine hediye etti.


Geri Dön