02 / 05 / 2024

Bahri Okumuş: İzmir'deki stat sorunu çözülmeli!

Bahri Okumuş: İzmir'deki stat sorunu çözülmeli!

Bahri Okumuş, "Bazı insanlar stadın orada olmasını gereksiz görüyorlar, fakat sporseverler stadın aynı yerinde kalmasını istiyorlar. Eğer Alsancak Stadı'nm yerine bir stat olacaksa şuan ki halinde olması hiç yakışmıyor" dedi




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak Stadı'nın yerine geçen sene AVM yapılacağı söylendiğinde karşı çıkıp basın toplantısı düzenlemişti. "Ben stadı yaparım, AVM yapılmasına izin vermem" dedi. AVM iddialarını yalanlandı ve stat mevzusu kapandı. Başkanlar geçen seneki sözleri hatırlayarak bu sene stat için yardım istemek amacıyla gitmişler. Sayın Başkan r "Gerekli izinler alınırsa ben stadı yaparım" demiş. Aslında takımların Alsancak Stadı'nda oynamak istemeleri gayet normal, Şehrin merkezinde bir stat ve seyirci ortalaması da yüksek olacaktır. Fakat Alsancak - Stadı'nda bazı belirsizlikler var. Tribünler depreme dayanıksız ve bu raporlarda belgelenw miş. Önce tribünler dururken saha zeminine yatırım yapılması bana mantıklı gelmiyor. Alsancak stadı tarihi bir stat ve birçok başarıya tanıklık etmiş bir stadyum. 


Bazı insanlar stadın orada olmasını gereksiz görüyorlar, fakat sporseverler stadın aynı yerinde kalmasını istiyorlar. Eğer Alsancak Stadı'nın yerine bir stat olacaksa şuan ki halinde olması hiç yakışmıyor. Aynı yere komple modem bir stat yapılmalı, şu anki hali İzmir'e de yakışmıyor. Artık yamada tutmuyor orada bir stat olacaksa günümüz teknolojisine uygun olması lazım, çıplak gözle bakıldığında stadın hali belli zaten, depreme dayanıklı olmadığına dair bir rapor var. Federasyondan ve belediyeden kaynak isteyerek saha yenilenecek, bu tadilata karar verenler, ' tribünlerin son durumunu ve ileride neler olacağını basın toplantısı yaparak açıklamalılar. 


Ege'de Bugün


Geri Dön