02 / 05 / 2024

İzmir'deki bağımsız sinema salonları perde indiriyor!

İzmir'deki bağımsız sinema salonları perde indiriyor!

Alışveriş merkezlerindeki sinema zincirleri ile rekabet edemeyen İzmir'deki bağımsız sinema salonları perde indirmeye devam ediyor. İzmir'in 42 yıllık sineması Karaca Sineması büyük ihtimalle yeni sezonda perdelerini açmayacak.



Alışveriş merkezlerindeki sinema zincirleri ile rekabet edemeyen İzmir'deki bağımsız sinema salonları perde indirmeye devam ediyor. Eğede son söz isimli internet sitesinin haberine göre yaz nedeniyle kapalı olan İzmir'in 42 yıllık sineması Karaca Sineması büyük ihtimalle yeni sezonda perdelerini açmayacak. Yine kentin en eski sinemalarından olan İkinci Kordon'daki izmir Sineması'nm da kiracı aradığı iddia edildi. Bu sinemaların kapanması ile  İzmir  kent merkezinde bağımsız sinema salonu kalmayacak. Bir zamanlar Kemeraltı'nın simgeleri olan Sema, Şan, Konak ve Çınar Sinemaları ile Karşıyaka'nın simge sinemaları olan Melek Sineması ve Karşıyaka Sineması da kapanmıştı. 


AVM'lere dayanamadık Kaya Prestige ve Karaca Oteli'nin Sahibi Mustafa Kaya, alışveriş merkezlerindeki sinema zincirlerinin rekabetine dayanamadıklarını söyledi. Yaz sezonu nedeniyle Karaca Sinemasının kapalı olduğunu belirten Kaya, "Belki sezonda açacağız ama belli değil. Alışveriş merkezlerindeki rekabete dayanamıyoruz" dedi. 


Milliyet Ege 


Geri Dön