06 / 07 / 2024

Emekli maaşları artırılacak mı? 3 formül ortaya çıktı! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi

Emekli maaşları artırılacak mı? 3 formül ortaya çıktı! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zam oranları haziran ayı enfasyon rakamlarıyla belli oldu. Zamlar emeklileri mutlu etmezken, 3 formül ortaya çıktı. Emeklilerin maaşları artırılacak mı? Emekli maaşında son dakika gelişmesi...



Temmuz emekli maaşları haziran ayı enflasyon rakamlarıyla netliğe kavuştu. Buna göre; Temmuz 2024'te emekli zammı yüzde 24,73 olarak uygulanacak. Bu rakam memur emeklisi için toplu sözleşme kaynaklı yüzde 19,31 olarak kayıtlara geçti. Zamlar emeklileri mutlu etmedi. Bunun üzerine 10 bin lira olan en düşük emekli maaşında bir düzenleme yapılması bekleniyor. İşte detaylar...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA ŞOK EDEN RAKAM!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; SSK, Bağ-Kur emekli zammı Temmuz 2024'te yüzde 24,73 olurken, memur emeklisi de yüzde 19,31 zam alacak. Öte yandan kök maaşı 8 bin TL'nin altında bulunan 3 milyonu aşkın emeklinin hesabına geçecek olan para ise değişmedi.  Bundan dolayı en düşük emekli maaşı düzenlemesi başta olmak üzere 3 farklı formül gündeme geldi.

EMEKLİYE 3 FARKLI FORMÜL!

Gelen zamlar emekliler tarfından büyük tepkiye neden olurken,  gözler hükümete çevrildi. 3 ayrı formül gündeme geldi.

REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Refah payı milyonlarca emeklinin merakla beklediği gelişmeler arasında.  Ocak ayında yüzde 37 olan 6 aylık enflasyonun üzerine 11,68 puan ilave edilerek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenmişti.

Geçen sene temmuzda yine 10 puana yakın artışla enflasyon oranı yükseltilerek yüzde 25'e çıkartılmıştı. Bu temmuz içinde bu yönde beklentiler oluşmaya başladı.

Gerçekleşmesi halinde yüzde 24,73 çıkan enflasyon oranına eklenecek 10 puanlık artış zam oranını yüzde 35'e taşımış olacak. Memur ve memur emeklileri için ise oran yüzde 30'a yükselecek. 

Emekli maaşları artırılacak mı? 3 formül ortaya çıktı! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi

ZAMLAR EŞİTLENECEKSİN

Ocakta uygulanan bir yöntem olarak tüm kesimlerin zam oranlarının eşitlenmesi de söz konusu olacak. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları düşük çıkması üzerine memur emeklileri ile eşitlenmişti. 

Temmuzda ise memur emeklilerinin artışları SSK ve Bağ-Kur'lulara göre düşük çıktı. Bu durumda da bir eşitleme söz konusu olabilir. Böylece refah payı verilerek eşit zam uygulanması gündemde. 

TABAN MAAŞ ARTIŞLARI

Bir diğer formül de 10 bin lira olan en düşük emekli taban maaşın artırılması yönünde. Her zam döneminde gerçekleşen bu uygulamanın temmuzda da yapılması bekleniyor. Bu durumda kök maaşı ne olursa olsun tüm emekliler zam almış olacak.

Emekli promosyonlarına Temmuz güncellemesi: Garanti emekli promosyon ne kadar? İşte Garanti emekli promosyon 2024...

Emekliler en düşük emekli maaşını 13 bin TL istiyor! Uzman isimler umutsuz konuştu ve zam tarihini verdi!

Geri Dön