Ekonomi

Bakan Bilgin EYT için müjdeyi verdi! İşte EYT bekleyenleri havalara uçuracak haber!

EYT hakkında her haber büyük bir merakla takip ediliyor. İşte EYT bekleyenlerin haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. EYT için artık son düzlüğe girildi

EYT ilgili son gelişmeler emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar tarafından ilgi ile takip ediliyor. EYT için artık son düzlüğe girildi.

İşte Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözümü için yapılan son temaslar ve ortaya çıkan formüller…

EYT’DE SON DURUM NEDİR?

Ülkemizde milyonlarca emekli olmayı bekleyen kişi, EYT ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Artık EYT için çözüm sürecinde beklenen zamanın iyice yaklaştı.  EYT’ye ilişkin son dakika gelişmesinin yaşandığı açıklandı. Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözümü için temaslar ve çözüm görüşmeleri hız kazandı.

EYT son dakika gelişmesine göre Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Ne Finlandiya ne Almanya, kendi modelimizi uygulayacağız” dediği ortaya çıktı.

STAJ DETAYI NEDİR?

EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyerek, şunları aktardı; “EYT içerisinde bulunan, stajından aylık bağlama oranına, doğum borçlanmasından Bağ-Kur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak çözümünü ortaya koyup, dile getirdik”

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONRASINDA EYT HAKKINDA NE KARAR VERİLDİ?

EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, EYT noktasında 3 milyon kişinin mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. Aralık ayı içinde kesinlikle konunun çözüleceğini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleri, EYT’liler için bir müjdedir”

EYT NEDİR? EYT NE ANLAMA GELİR?

EYT, Emeklilikte Yaşa Takılanların kısaltmış halidir. EYT, yaş haddi sebebi ile emekli olamayan vatandaşların kendilerine koyduğu isimdir. EYT kapsamındaki vatandaşlar, çeşitli platformlarda sık sık mağduriyetlerini dile getirmektedirler. Yaş haddi sebebi ile emekli olamayan vatandaşların sayısı, tahminlere göre yaklaşık altı milyonu bulmaktadır.

EYT’DE ALMANYA MODELİ NEDİR?

Almanya'da prim günü şartı 5 yıldır ve 5 yılı tamamlayanlar direkt yaşı beklemektedir. Maaş esaslı emeklilik hakkı çalışarak ve girişimcilik yapılarak elde edilmektedir. İşveren bütün çalışanları için emeklilik sigortası almak ve sigorta primlerini ödemekle yükümlü. Girişimciler sigorta primlerini kendileri ödemektedirler.

Böylesi 40 yılda bir gelir! Bu indirim ilaç gibi gelecek! 5 kg toz şeker sadece…

Altın için vuslat yakın! Herkesin beklediği haber geldi! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projeleri başvuru tarihi açıklandı mı 2022? İşte TOKİ sosyal konut şartları!