02 / 05 / 2024

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Ödemeler 4 Haziran'da başlıyor!

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Ödemeler 4 Haziran'da başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini 4 Haziran'da hesaplara yatırıyoruz." ifadesini kullandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 4 Haziran tarihinde hesaplara yatırılacağını aktardı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Bakan Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgisi olmayan veya yanlış olan vatandaşlara ise PTT üzerinden ödeneceğini vurgulayarak, "Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 4 Haziran Cuma günü hesaplara yatırılacak" dedi.

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Ödemeler 4 Haziran da başlıyor!

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SON TARİH NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 26 Mart 2020 tarihinden itibaren verilen Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada, kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığının haberini vermişti.

Mart 2021'de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan önceki dönemde ödemeleri devam edenler dahil 1 milyon 139 bin 743 kişiye toplam 1 milyar 750 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldığı kamuoyuyla paylaşıldı.

Aynı dönemde, önceki dönemde ödemeleri devam edenlerle birlikte 723 bin kişiye toplam 959 milyon lira nakdi ücret desteği sağlandığı açıklandı.

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Ödemeler 4 Haziran da başlıyor!

31 Mart tarihinden sonlanan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar açıklama yapmıştı.  Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kısa Çalışma Ödeneğinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını da kapsayacak şekilde uzatıldığının müjdesini verdi.

Kısa Çalışma Ödeneğine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yeni tip koronavirüs nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerleri için kısa çalışma ödeneği süresinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön