Ekonomi

Bakan Bilgin resmen açıkladı! Hesaplar değişti! En düşük emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? İşte yeni hesap!

Temmuz'da memurlara yapılacak zammın haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla netleşeceğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz" dedi. Peki yüzde 40'lık artışla emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...  

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ek bütçe görüşmelerine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Temmuz'da memurlara yapılacak zamma ilişkin yöneltilen bir soruyu da yanıtladı ve "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30,95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" ifadelerini kullandı. 

Peki yüzde 40'lık artışla emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? En düşük emekli ve memur maaşı Temmuz'da kaç lira olacak? İşte merak edilen ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, yüzde 40'lık artışla emekli ve memur maaşının kaç lira olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; "Biz 4 Temmuz tarihini beklemekteydik" diyen Özgür Kaya, tahminlerinin yüzde 37, yüzde 38 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Bakan Nebati'nin açıklamasıyla beraber 6 aylık enflasyonun yüzde 40 seviyesinde olacağını öğrendiklerinin altını çizen Kaya, bu oran üzerinden hesaplarını güncellediklerine dikkat çekti. 

2022'nin birinci altı aylık döneminde yüzde 30.95'lik bir zam geldiğini vurgulayan Kaya, en düşük memur maaşının 2022'nin ilk döneminde 6.429 TL olduğunu belirtti. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI TEMMUZ'DA KAÇ LİRA OLACAK?

Özgür Kaya, konuyla ilgili olarak, "En düşük memurumuzun maaşı 2022 yılının birinci döneminde 6 bin 429 liraydı. Yüzde 40'lık zam farkını koyduğumuzda maaşlara 2 bin 571 lira zam gelmiş olacak" ifadelerini kullandı ve 2022'nin ikinci döneminde en düşük memur maaşının 9 bin TL'ye yükselmiş olacağına dikkat çekti. 

En düşük memur emeklisi maaşınınsa 2022'nin birinci altı aylık döneminde 4 bin 289 lirayken yüzde 40'lık zam farkıyla 6 bin 4 TL'ye ulaşacağını vurgulayan Kaya, "En düşük işçi emeklisi (2000 öncesi) 3 bin 292 lirayken, yüzde 40'lık zam farkını koyduğumuzda 4 bin 608 liraya yükselecek" dedi. 

 

En düşük Bağkur emeklisi maaşının 2.500 TL'yken yüzde 40'lık zamla 3.500 TL'ye yükseleceğinin altını çizen Kaya, "Vatandaşımız almış oldukları maaşın üzerine yüzde 40'lık zammı ilave etmek suretiyle aldıkları maaşı bulmuş olacaklardır" dedi. 

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira? 

Asgari ücrette şok gelişme! Asgari ücret zammı o tarihte netleşecek! Ne kadar zam gelecek? Hemen konuşulan rakama bakın

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı müjdesi! Kimin maaşı kaç TL olacak?