Ekonomi

Emekli ve memur Temmuz maaş zammında son düzlük! En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? Hemen bu tabloya bakın!

Milyonlarca emekli Temmuz zamlı maaşlarını dört gözle bekliyor ve maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. Peki emekli maaşları kaç liraya yükselecek? Emekli Temmuz zammı kaç TL olacak? Hangi maaş ne kadar olacak? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o sorularla ilgili tüm ayrıntılar... Memur, SSK ve Bağkur emeklileri Temmuz'da yapılacak zamma ilişkin son dakika açıklamalarını merak ediyor

Emekli maaşı Temmuz zammında son gelinirken, milyonlarca vatandaş son dakika gelişmelerini araştırıyor. Memur, SSK ve Bağkur emeklileri Temmuz'da yapılacak zamma ilişkin son dakika açıklamalarını merak ediyor. 4 Temmuz Pazartesi günü 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasından sonra en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammının kesinleşmesi bekleniyor. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret görüşmelerinde gerçekleştirdiği açıklamada emekli Temmuz zammına da değindi ve "Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini gördük. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. 

Peki emekli maaşları kaç liraya yükselecek? Emekli Temmuz zammı kaç TL olacak? Hangi maaş ne kadar olacak? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o sorularla ilgili tüm ayrıntılar...

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ek bütçe görüşmelerinde vekillerin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur Temmuz zammına ilişkin olarak, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz" açıklamasında bulunmuş ve bu çerçevede 2022'de memur maaşlarında kümülatif artışın yüzde 83'e ulaşacağına dikkat çekmişti. 

Temmuz'da emeklilere yapılacak yükselişin yaklaşık yüzde 40 oranında olmasını öngördüklerini belirten Nebati, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de kümülatif artışının yüzde 76'ya ulaşacağını vurguladı. 

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI KAÇ LİRA OLACAK? 

Milyonlarca emekli dört gözle Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Emekli Temmuz zammı henüz netleşmedi. Zamların, 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkından sonra belli olması öngörülüyor. 

 

4 Temmuz beklenirken, bazı emeklilere yeni taban aylık düzenlemesiyle 2. bir yükseliş uygulanacak. Bu kapsamda ek ödeme dahil, en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'den 3 bin 500 TL'ye yükselecek. Temmuz zammının ardından emekli maaşı 3 bin 500 TL'den düşükse 3 bin 500'e tamamlanacak. 

5 Aylık enflasyon oranının belirlenmesiyle birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin Temmuz ayında alacağı zam oranı da kesinleşmeye başladı. 4 aylık enflasyon rakamı 31,71 olarak gerçekleşirlen, 5 aylık oran yüzde 35,64 oldu. Ortalama enflasyon beklentisi üzerinden gerçekleştirilen hesaplamalar kapsamında Temmuz'da emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 40 zam yapılması öngörülüyor. 

AHaber'in aktardığına göre; 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40,75, 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 40,75, 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 33,25 olarak öngörülüyor. Bu kapsamda, 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 33,25, memur Temmuz ayı toplu sözleşme zammı yüzde 7, memur ve memur emeklisi zammı 40,25, ek zam beklentisi oranı yüzde 3, ek zamlı memur zam oranı 43,25 olarak öngörülüyor. 

6 aylık enflasyon beklentileri kapsamında, Temmuz 2022 maaşları şu şekilde olacak: 

En düşük memur maaşı 6.429 TL'den 9.017 TL'ye,

En düşük memur emeklisi maaşı 4.289 TL'den 6.015 TL'ye,

Esnafta en düşük emekli aylığı 2.948 TL'den 4.149 TL'ye,

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3.292 TL'den 4.633 TL'ye,

Bağ-Kur tarım emeklilerinde en düşük aylık 2.343 TL'den 3.298 TL'ye,

2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 3.292 TL'den 4.633 TL'ye,

Bağ-Kur tarım emeklilerinde en düşük aylık 2.343 TL'den 3.298 TL'ye,

2000'den sonra emekli olan en düşük SSK'lı maaşı ise 2.041 TL'den 2.873 TL'ye yükselecek. 

Elinde 1 Gram altını bile olanlara kritik uyarı! Bu iki rakama dikkat!

Bayram ikramiyesi bugün hesaplara yatmaya başlıyor! 2022 SSK, Bağ-Kur, 4C emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına da zam geldi! Temmuz'da kim kaç lira maaş alacak?