13 / 05 / 2024

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili yaptığı açıklamasına "600 sadece dört meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak politik bir taahhüt olarak ortaya konulmuştu. Onu bütün kamu çalışanlarına, 600 ek gösterge vererek, hiç gündemde olmayan meslek gruplarını işin içine dahil ederek, kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanacağı bir şekilde çözdük" ifadelerini kullanarak başladı. 

Burada çözülmemiş bir konu olduğunu, onun da sendikacılarla zaman zaman görüşüldüğünü belirten Bakan Bilgin, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir" dedi ve bunu o günün şartlarında yapamadıklarına ancak bu konuda da dosya ile çözüm yolunun hazır olduğuna dikkat çekti. 

Bilgin, "Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Bakan Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununu çözüme kavuşturduklarını ve memurlara refah payı verdiklerini vurgulayarak, asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücret kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarına da dikkat çekti. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle çözüldüğünün altını çizen Bakan Bilgin, başka bir iktidarın bu sorunu çözemeyeceğine vurgu yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimleri kazanacaklarını da dile getirerek, çalışma hayatının çözüm bekleyen diğer sorunlarını, 15 Mayıs tarihinden sonra masaya yatıracaklarının altını çizdi. 

Asgari ücrette 3 yeni senaryo ortaya çıktı! Temmuz'da asgari ücret 11 bin 57 TL mi olacak? Ara zamda flaş gelişme!

Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! 

Emekli ve asgari ücretliler bu rakamlara bakın! Asgari ücret 11 bin TL'yi geçecek! Diğer maaşlar tam bu kadar artacak

 


Geri Dön