05 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den son dakika memur ve emekli zammı açıklaması! Büyük zamla en düşük maaş ne kadar olacak?

Bakan Bilgin'den son dakika memur ve emekli zammı açıklaması! Büyük zamla en düşük maaş ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi, emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Milyonlarca emekli ve memurun muhtemel Temmuz maaşları da hesaplandı. İşte ayrıntılar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası tarafından gerçekleştirilen "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bilgin açıklamasında, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin den son dakika memur ve emekli zammı açıklaması! Büyük zamla en düşük maaş ne kadar olacak? 

TEMMUZ ZAMMI VE ENFLASYON FARKI MASADA 

"Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız" diyen Vedat Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" açıklamasında bulundu. 

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMINDA SON DAKİKA 

Sabah'ta yer alan habere göre; yaklaşık 18 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 2022'nin 2. zammı Temmuz ayında uygulanacak. Ocak 2022'de ilk zamların yapıldığı maaşlar, enflasyon oranına göre yeniden artacak. 

Bakan Bilgin den son dakika memur ve emekli zammı açıklaması! Büyük zamla en düşük maaş ne kadar olacak?

2022 temmuz zam oranına ilişkin ipuçları gelmeye devam ederken, son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatlarıyla 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla adım atan hükümet, çalışmalarına bu yönde devam ediyor. Enflasyon artışı ve toplu sözleşme zammı haricinde; emekli ve memur maaşlarında ek yükseliş sunacak, Ocak'ta uygulanan sosyal refah artışlarına benzer düzenlemeler masaya yatırıldı. 

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, yani Ocak ve Temmuz'da uygulanan maaş yükselişleri önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına 2022 Temmuz'da Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacak. Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık enflasyon artış oranı yüzde 31,71 oldu. 

Bakan Bilgin den son dakika memur ve emekli zammı açıklaması! Büyük zamla en düşük maaş ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklileri de senede 2 kez Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyor. Bu zamlar, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla hesaplanıyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını geçen kısım kadar 6 aylık enflasyonu fark olarak alırken, buna toplu sözleşme zammı da ekleniyor. Temmuz'daki toplu sözleşme zammı yüzde 7 oranında olacak. 

Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? İşte milyonlarca kişinin beklediği o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön