Sektörel

Bakan Bolat'tan emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi uyarısı: Hassasiyetle dikkat edilmeli!

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, emlakta "doğrulanmış ilan" uygulaması ile ilgili "Tüm ilgililerimizin yeni düzenlemeye hassasiyetle dikkat etmeleri gerekmektedir" açıklamasında bulundu. İşte o paylaşım... 

Emlak ilanlarında yeni dönem bugün itibarıyla başladı. Doğrulanmış ilan düzenlemesi kapsamında 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuruda bulundu. 

Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi hem satılık hem de kiralık konutları kapsıyor. Uygulama bugün itibarıyla başladı ancak 1 Ocak 2025'e kadar zorunlu olmayacak. Evini satacak ve kiraya verecek mülk sahipleri, emlakçıları yetkilendirebilecek. 

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, https://twitter.com/omerbolatTR resmi X sosyal medya hesabından emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. 

Bakan Bolat, söz konusu paylaşımında "Emlak’ta doğrulanmış ilan düzenlememiz bugünden (15 Eylül) itibaren uygulanmaya başlanmıştır. 

Yeni düzenlememizle beraber sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ile piyasada fiyat istikrarının sağlanması amaçlanmaktadır. 

Başta emlak sektörümüz ve taşınmazlarını kiraya verecek vatandaşlarımız olmak üzere tüm ilgililerimizin yeni düzenlemeye hassasiyetle dikkat etmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Peki vatandaşlar emlakta ilan düzenlemesi ile ilgili neler söyledi? İşte Bakan Bolat'ın o paylaşımına gelen yorumlar...

 

Konut fiyatları yüzde 100 artacak: Uzman isim tarih verdi ve 'Toprak olur, ev olur ŞİMDİ ALIN' dedi! 

Rekor kıran gram altın, çeyrek altın fiyatları düştü mü? Altın fiyatlarında son dakika! 15 Eylül Kapalıçarşı fiyatlar!

Ev alabilecek birikimi olanlar aman dikkat! Şimdi konut alınmalı mı, beklenmeli mi?