Ekonomi

Bakan Derya Yanık açıkladı: Ödemeler 1259 liradan 1611 liraya yükseltildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ücretini 1259 liradan 1611 liraya yükselttiklerini aktardı.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere birden fazla destek sağlandığını aktaran Bakan Yanık, SED ödemelerinin de çocukları desteklemek için verildiğini söyledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından, 2022 Ocak ayı SED ödemelerine yönelik yazılı açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere birden fazla destek sağlandığını aktaran Bakan Yanık, SED ödemelerinin de çocukları desteklemek için verildiğini söyledi..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED ödemelerinin önemine şöyle değindi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık aile merkezli bir sosyal hizmet modeli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ile çocukların ekonomik nedenler ile ailesinden uzakta büyümesinin önüne geçmeyi hedeflediklerine işaret etti ve sözlerine şöyle devam etti...

"SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. SED ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Aynı zamanda çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. SED miktarı her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden belirleniyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama SED miktarını bu ay 1259 liradan 1611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin TL yatıracağız.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri (SED) ne zaman verilecek? sorusunun cevabı haberimizde...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri (SED)  15 Ocak tarihine kadar tamamlanacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ,SED hizmetinden toplamda 142 bin çocuğun yararlandığını aktardı.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri başladı!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Bitcoin'in değeri artacak mı?

Kripto paralarda TL ile yapılan işlemler dolar ve Euro’yu geçti!

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?