Ekonomi

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinde flaş değişiklik! 1.611 lira...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İhtiyaç sahibi milyonlarca aileye destek ve aile bütünlüğünün korunması amacına yönelik yapılan ödemelerin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar...SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocukları kendi kendilerine bakabilecek duruma gelene kadar ailelere verilen ekonomik ve psiko-sosyal desteği ifade eder

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocukları kendi kendilerine bakabilecek duruma gelene kadar ailelere verilen ekonomik ve psiko-sosyal desteği ifade eder. İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak ve aile bütünlüğünü korumak için yapılan ödemelerin detayları netleşti. İşte, SED yardımı için nereye ve nasıl başvurulur? SED yardım ödemeleri ne zaman ödenir?


 

 


 

.

Tam anlamıyla aile bütünlüğünü korumak amacında olan SED ile çocukların ekonomik nedenlerden dolayı ailelerinden uzakta büyümesinin önüne geçileceğinin altını çizen Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için bu ay toplam 236 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödüyoruz. SED, ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer gereksinimlerini karşılamaları amacıyla ödenmektedir. SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi desteklemeyi, aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle aile bireylerinin birbirinden kopmasını önleyerek, çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için hem maddi hem de manevi destek sunuyoruz. SED ödemesinden yararlanan çocuklarımız için birçok etkinlik düzenleyerek, maddi desteğin yanı sıra çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine de ortam sağlıyoruz."

 

SED hizmetinden toplamda 144 bin çocuk yararlanıyor. Bakan Yanık SED ödemelerinin 1259 liradan 1611 liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki SED yardımı kimlere verilir?

 

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

 

SED hizmetinden yararlanmak isteyen aileler, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte adım adım yapılması gerekenler...

 

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Gerekli evraklar;

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Bakan Derya Yanık açıkladı: Ödemeler 1259 liradan 1611 liraya yükseltildi!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri başladı!

Piyasalarda korkutan hareketlilik! Altın ve dolar için kritik gün!

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Dolar devri sona eriyor! Elinde doları olanlar...

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?