Ekonomi

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı ve engellilerin haziran aylıkları hesaplara yatırıldı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklama kapsamında toplumsal hayata etkin katılımları ve bağımsız yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlıların yanlarında olduklarını ifade etti.

Bu doğrultuda haziran ayı için yaklaşık 2,7 milyar lira miktarında  yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,1 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 4,8 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını bildirdi.

YAŞLILIK AYLIĞI İÇİN GEREKLİ BELGE VE ŞARTLAR NELERDİR?

65 yaşını doldurmuş olmak. Bu Kanunda ve bu Kanuna istinaden çıkarılan Yönetmelik ve Genelgelerle belirlenen aylık limitin (TL) üzerinde bir gelire sahip olmamak. Bu gelir şu an için 1500 gösterge rakamının Memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu elde edilen tutardır. Kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurması ve ez az 7000 prim ödeme gün sayısının bulunması, Ya da kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurması, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 4500 prim ödeme gün sayısının olması gerekmektedir.

Hiç sigortası olmayan yaşlılık maaşı alabilir mi?

Öte yandan bir vatandaşın 65 yaş aylığı alabilmek için öncelikle 65 yaşını doldurması gerekmektedir. Bu sene  65 yaşını tamamlayacak olanlar maaş alabilir. Öte yandan ise,  65 yaşını doldurmuş olan kişinin aylık alabilmesi için hiçbir sosyal güvencesi olmayacak.

65 yaş aylığı, evde bakım, engeli maaşına zam! Yeni rakamlar açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 2024!

Almanya'da bir Türk aile, hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev aldı!

400 bin TL taşıt kredisinin banka banka aylık taksiti ne kadar? İşte son dakika taşıt kredisi hesaplama tablosu!

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın