Ekonomi

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı ve engelli aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, temmuz ayına ilişkin 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban'ı makamında ziyarette bulundu.  Bakan Göktaş, törendeki konuşmasında, sosyal politikaları ihtiyaçlara göre tüm toplumu kapsayacak şekilde her geçen gün zenginleştirdiklerini ifade etti.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI YATIRILMAYA BAŞLANDI

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirmeyi sürdürdüklerine işaret eden Göktaş, temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının da hesaplara aktarılmaya başlandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, "Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını da ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktaracağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları için bağımsız şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya gayret ediyoruz." diye kaydedildi.

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan, engelli aylığı yüzde 40-69 arası olanlara 2 bin 797,81 Türk Lirası, yüzde 70 ve üzeri olanlara 4 bin 196,70 Türk Lirası, 18 yaş altı engelli aylığı ise 2 bin 797,81 Türk Lirası şeklinde ödeniyor. 

Temmuz zammı ile beraber yüzde 40-69 arası engeli olanlara 3 bin 357,37 lira, yüzde 70 ve üzeri olanlara 5 bin 36,04 lira, 18 yaş altı engellilere ise 3 bin 357,37 lira maaş verilmesi bekleniyor. 

EVDE BAKIM PARASI TEMMUZ ZAMMIYLA KAÇ TL OLACAK?

Evde bakım yardımı şu an için 7 bin 608,77 Türk Lirası olarak ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Temmuz ayında yapılacak zamla beraber evde bakım parasının 9 bin 130 Türk Lirası'na yükselmesi bekleniyor. 

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildi...

Haziran 2024 SED ödemesi için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara 887 milyon TL yatırılıyor! Hemen alın!

Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlandı!

Bakan Göktaş'tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!