Kent Haberleri

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor! Bakanlıktan müjde: Tam 6.5 milyar TL hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının 6.5 milyar TL olarak hesaplara yattığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustosa dair yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşlara ilişkin kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerinin altını çizdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustosa dair yaşlı ve engelli maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. 

6.5 MİLYAR TL HESAPLARA YATIYOR

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 3,6 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,9 milyar lira engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarına dikkat çekti. 

Göktaş, söz konusu açıklamasında engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarının altını çizdi. 

Bakan Göktaş, "Bu kapsamda toplam 6,5 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara aktarıyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

YAŞLI AYLIĞI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU AĞUSTOS 2024?

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlı aylığı şu an 3 bin 504,84 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyor. 

Engelli aylığı da yüzde 40-69 arası olanlara 2797,81 Türk Lirası, yüzde 70 ve üzeri olanlara 4196,70 TL, 18 yaş altı ise 2797,81 Türk Lirası şeklinde veriliyor. 

Ayrıca, bakanlık tarafından verilen evde bakım yardımına da zam geldi. Temmuz 2024 zamlı evde bakım parası 9 bin 77 TL'ye yükseldi.

Bunların yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, temmuz ayına ilişkin de 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylığı olacak şekilde ödeme yapıldığını duyurmuştu. Göktaş, 8 Temmuz tarihi itibarıyla toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirtti. 

Benzin litre fiyatı ne kadar? Akaryakıtta dev indirim tabelaya yansıdı! Güncel akaryakıt fiyatları 6 Ağustos...

Altın düşüyor, alalım mı? 24 ayar gram altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

KİPTAŞ'tan 2 proje için son dakika müjdesi! Temelleri çok yakında atılıyor!