Kent Haberleri

Yaşlı ve engelli aylıkları için son dakika müjdesi! Hesaplara 4,8 milyar TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında bu yılın mayıs ayına ilişkin 4,8 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını müjdeledi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı son dakika açıklamasında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik olarak kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini anımsattı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız biçimde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Bu doğrultuda bu yılın mayıs ayı için toplam 4,8 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık." ifadelerini kullandı.

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI KAÇ TL?

Hesaplara yatırılan yaşlı aylığı ve engelli maaşı ödemelerinden ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş faydalanabiliyor. Pek çok kişi tarafından merakla beklenen bu ödemeler Bakanlık tarafından hak sahiplerinin hesaplarına belirli aralıklarla yatırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emekli ve memur maaşları ile asgari ücrete uygulanan Ocak 2024 artışlarının ardından sosyal destek ödemelerine de zam yapılmıştı.

65 yaş aylığı şeklinde de bilinen yaşlı maaşı, 2023'ün 2. yarısında 2 bin 348 Türk Lirası şeklinde hesaplara yatırılıyordu. Söz konusu ödemeler 2024 yılının  Ocak zammının ardından 3 bin 504 Türk Lirası'na çıkartıldı.

Yaşlı maaşı almak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından faydalanıyor olması, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapılmaması, 2022 sayılı Kanunda ifade edilen muhtaçlık sınırından düşük gelirinin olması ve söz konusu bu durumun Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilmesi gerekiyor. 

Yüzde 40-69 arası ve yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemesi veriliyor. Söz konusu ödemelerin zamlı tutarları da peş peşe açıklandı. Bu kapsamda 2024 yılı Ocak zamlı engelli aylıkları şöyle oldu: 

Yüzde 40-69 arası engel oranına sahip yurttaşların maaşları 874 liradan, 2 bin 797 liraya Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan yurttaşların maaşları da 2 bin 811 liradan, 4 bin 196 liraya çıkacak biçimde güncellendi. 

 

Araba alacaklara Mayıs 2024 müjdesi! Kampanyalar peş peşe açıklandı, 22 gün sürecek!

Edirne'de 'tiny house' ve kaçak yapılara artık izin verilmeyecek!

A101 9-15 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğu! A101’de zeytin, salça, deterjan, saç düzleştirici ve valizde indirim var!