Ekonomi

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Tam 2,1 milyar TL'lik Ekim desteği ödendi! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ekim'e ilişkin için 2,1 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını belirtti. İşte Bakan Yanık'ın konuyla ilgili o açıklamaları...  Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada ekim ayı kapsamında yaklaşık 1,2 milyar Türk Lirası tutarında  yaşlı aylığı ödemesi gerçekleştirdiklerini, yaklaşık 930 milyon Türk Lirası engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ekim'e ilişkin için 2,1 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını belirtti. 

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada ekim ayı kapsamında yaklaşık 1,2 milyar Türk Lirası tutarında  yaşlı aylığı ödemesi gerçekleştirdiklerini, yaklaşık 930 milyon Türk Lirası engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını açıkladı.

 

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları hayata geçirdiklerdiklerine dikakt çeken Bakan Yanık, konuyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Peki yaşlı ve engelli aylıkları ne kadar? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın konuyla ilgili o açıklamaları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylığı ödemelerine ilişkin açıklamasında, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" diye konuştu. Yanık, bu kapsamda Ekim 2022'ye ilişkin 2.1 milyar Türk Lirası yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını duyurdu.

 

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar dahilinde sürdürüldüğüne de dikkat çekti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün yaptığı bir açıklamasında da 500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşın ailelerine evde bakım ödemesi gerçekleştirdiklerini vurguladı. Bakan Yanık bu açıklamasında, nüfus yaşlanmasının altını çizerek Türkiye'de 2021 sonu itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfus oranının yüzde 9,7'ye ulaştığına vurgu yaptı. Bakan Derya Yanık, sosyal destek kapsamında 500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşın ailelerine evde bakım ödemesi yapıldığını dile getirdi. Yanık, dün itibarıyla yaklaşık 37 bin kapasiteli 449 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde de yaklaşık 27 bini aşkın büyüğe hizmet verildiğinin altını çizdi. 

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR? 

65 yaş aylığı Temmuz ayıyla beraber 1.084,54 liradan 1.536 liraya yükselirken; aktarılan son dakika rakamlarına göre, Temmuz zammıyla yüzde 40-69 engelli vatandaşlar için ödenen aylık ödeme 865,75 liradan 1.226,69 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 1.298,63 liradan 1.840 Türk Lirası'na çıktı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak depremi! Kimin maaşı kaç lira olacak? Hemen bakın!

500 binden fazla kişinin hesabına 3 bin 336 TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği kaç TL? 

Asgari ücrette son dakika! Tek tek açıkladılar! 10 bin lira…