30 / 06 / 2024

Bakan Göktaş'tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!

Bakan Göktaş'tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım parası ödemelerinin yapılacağı tarihin öne çekildiğini duyurdu. İşte merakla beklenen o ödeme tarihi...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde merakla beklenen evde bakım parası ödemeleri ile ilgili son dakika müjdesini verdi. Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden "Evde Bakım Yardımı"nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını anımsattı. 

ngellilerin aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerine dikkat çeken Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlerin desteklenerek, aile bütünlüğünün korunduğunun altını çizdi. 

Evde bakım parasından faydalanan binlerce hak sahibi, Kurban Bayramı'ndan önce maaşların yatıp yatmayacağını merakla araştırıyordu. Göktaş, beklenen tarihi şimdi açıkladı. 

Bakan Göktaş tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!

EVDE BAKIM YARDIMI YARIN HESAPLARDA 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı kapsamında vatandaşlara aylık 7 bin 608 Türk Lirası ödeme yapıldığını hatırlattı. 

Göktaş, konuyla ilgili "Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekiyor ve yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 560 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında, bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmaları devam ettireceklerini de dile getirdi. 

Bakan Göktaş tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA HAZİRAN 2024 

Evde bakım yardımından faydalanan binlerce vatandaş, maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet kapısı ya da SMS aracılığıyla olacak şekilde iki farklı yöntemle sorgulayabiliyor. 

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan vatandaşlar, kısa mesajla evde bakım parasının yatıp yatmadığını ve bakiyelerini sorgulayabiliyor. 

Evde bakım parası ödemeleri, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası aracılığıyla da sorgulanabiliyor. Maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştiriyor. 

Bayram öncesi bankalarda faiz depremi! 200 bin TL'ye tam bu kadar ödeniyor: Bankalar bir bir açıkladı!

TOKİ'den 9 bin TL taksitle 2+1 konut fırsatı için son gün yarın! 

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!


Geri Dön