21 / 06 / 2024

Haziran 2024 SED ödemesi için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara 887 milyon TL yatırılıyor! Hemen alın!

Haziran 2024 SED ödemesi için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara 887 milyon TL yatırılıyor! Hemen alın!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Haziran 2024'e ilişkin 887 milyon Türk Lirası tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdıklarını müjdeledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini dile getirdi.

Açıklamasında bu doğrultuda SED ile çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli şekilde aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösterdiklerini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla 2024 yılı Haziran ayına ilişkin 887 milyon Türk Lirası tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haziran 2024 SED ödemesi için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara 887 milyon TL yatırılıyor! Hemen alın!


SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR HAZİRAN 2024?

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SED ödemelerinden yararlanmak için İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılması gerekli. 

Başvuru için gerekli evraklar şöyle belirtildi: 

-Dilekçe
-Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası beyanı,
-Gerektiğinde alınacak olan sağlık raporu ve öğrenci belgesi
-İş-kur ve meslek kurslarına başvuru yapıldığına dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek için başka araştırmalarda da bulunabilir.

SED ödemelerinin yatıp yatmadığı da https://www.turkiye.gov.tr/aspb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu adresi üzerinden öğrenilebiliyor.


2024 SED ÖDEMESİ NE KADAR KAÇ TL?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı Ocak zammıyla, ortalama 3 bin 571 Türk Lirası'ndan 5 bin 330 Türk Lirası'na çıktı.

Ayrıca diğer yandan koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını da 5 bin 705 Türk Lirası'ndan 8 bin 895 Türk Lirası'na yükseltildi. 

Yeni Ford Kuga satışta! Yeni Ford Kuga fiyatı ne kadar? Sıfır araç alacaklar dikkat!

İnşaat demiri fiyatları 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatları yüzde 400 arttı!

Emekli maaş promosyonlarında Haziran güncellemesi! En fazla promosyon veren banka! Son dakika yeni rakamlar netleşti!


Geri Dön