18 / 06 / 2024

İnşaat demiri fiyatları 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatları yüzde 400 arttı!

İnşaat demiri fiyatları 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatları yüzde 400 arttı!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat demiri fiyatının 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatlarının yüzde 400 arttığını kaydetti.



İnşaat maliyet endeksi, bu yılın Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,12, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,80 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,71 artış gösterirken, işçilik endeksi yüzde 0,99 artış gösterdi.

 İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan'dan da inşaat sektörü ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda 2022 yılının bu aylarında inşaat demiri fiyatının 14 bin TL, demir işçiliğinin metrekare fiyatının da 35 TL bandında olduğunu belirterek, "Şuan demir 24 bin TL, işçiliği ise 175 TL bandında. 2 yılda demir fiyatı yüzde 70 artarken işçilik yüzde 400 artmış." dedi.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

2022 yılının bu aylarında inşaat demiri fiyatı 14 bin TL, demir işçiliğinin metrekare fiyatı ise 35 TL bandındaydı. Şuan demir 24 bin TL, işçiliği ise 175 TL bandında. 2 yılda demir fiyatı yüzde 70 artarken işçilik yüzde 400 artmış. Büyük şehirlerde bu makas daha da açık. Demir, son 2 yılda malzemesi ile işçilik fiyatı arasında en çok fiyat farkı oluşan malzeme gruplarından biri oldu.

Atakan Bakılan'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Emekli maaş promosyonlarında Haziran güncellemesi! En fazla promosyon veren banka! Son dakika yeni rakamlar netleşti!

Havalimanı çevresindeki ormanlık alanlara imar affı geliyor!

Ev alıp kiraya vermek cazibesini yitirdi, kira öder gibi taksitle konut alma ihtimali kalmadı!


Geri Dön