11 / 05 / 2024

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.



BAKAN FAHRETTİN KOCA KİMDİR? FAHRETTİN KOCA KAÇ YAŞINDA, NERELİ, EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?

Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965 tarihinde Konya'nın Kulu ilçesinde doğan bir Türk hekim, bürokrat ve siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlaşmıştır. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı, Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi'nin kurucusudur. Fahrettin Koca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. sağlık bakanı olarak görev yapmaktadır.

Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesi'nde lise eğitimini tamamlamıştır. Başlangıçta Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme okumayı düşünse de ailesinin isteği üzerine İstanbul Tıp Fakültesi'ne girmiştir. 1988 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti başkanlığını yapmıştır. Fahrettin Koca'nın üyelikleri arasında Türk Pediyatri Kurumu, Pediyatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) bulunmaktadır. Ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi başkan yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği'nin başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi başkanı olarak görev yapmaktadır.

Fahrettin Koca, 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık bakanı olarak atandı ve 2023 Türkiye genel seçimleri sonrasında tekrar aynı göreve getirildi.

Özel yaşamında Fahrettin Koca, Hale Koca ile evlidir ve dört çocuk sahibidir.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!
Borsa İstanbul'dan dev sürpriz: 19 Temmuz Çarşamba günü Borsa İstanbul'da en hızlı yükselen hisseler!
Gram altın fiyatları için şaşırtıcı tahmin: Altın kış uykusundan resmen uyandı, bakın bundan sonra neler olacak?
SON DAKİKA DEPREMLER! 19 Temmuz deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

Geri Dön