Kent Haberleri

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu: "141 bin 300 konutun yapımına başladık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Asrın felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başladık. 58 bin 629 konutun temellerini attık" açıklamasında bulundu. İşte detaylar... Depremin 3

Türkiye 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarasını sarmaya devam ediyor. Depremin 3. ayında evsiz kalan vatandaşların ev sahibi olması için başlatılan yoğun çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarla bu çalışmalar hakkında zaman zaman bilgilendirmelerde bulunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son olarak deprem felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başlanıldığını ve 58 bin 629 konutun temellerinin atıldığını açıkladı.

Bakan Kurum'un resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Asrın felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başladık. 58 bin 629 konutun ise temelleri atıldı. 1 sene içerisinde 319 bin konutun anahtarlarını depremzede kardeşlerimize teslim etmiş olacağız. Konutlarımız hızla yükseliyor" ifadesini kullandı.

"143 BİN TOKİ KONUTU DİMDİK AYAKTAYDI"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında ise şöyle konuşmuştu:

"Kalıcı konutların yapımı için 11 ilimizde eş zamanlı olarak çalışmalara başladık. 78 bin konutun sözleşmesini imzaladık. 42 bin konutun temelini attık.  Bu depremde 143 bin TOKİ konutu dimdik ayaktaydı. TOKİ burada çok önemli bir sınav verdi. Kısmen hasarlar olsa da hiçbir Toki binası yıkılmadı. Bu binalarda yaşayan 600 bin insanın burnu dahi kanamadı.

MAYIS SONUNA KADAR 319 BİN KONUT

Rezerv alanlarda hedefimiz 1 sene içerisinde vatandaşlarımıza konutları teslim etmiş olmak. Mayıs ayının sonuna kadar 319 bin konutu başlatmayı planlıyoruz. Daha önceki depremlerde biz 6. ayda teslimlere başladık. Burada da aynı anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Verdiği sözü tutan bir devlet idaresi söz konusu göstereceğiz."

DEPREM BÖLGESİNE TOKİ KONUTLARI

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Türkiye'nin deprem gibi doğal afetlerle mücadele etme çabaları kapsamında önemli bir role sahiptir. TOKİ, deprem bölgesinde yaşayan insanların güvenli konutlara sahip olmalarını sağlamak için çaba göstermektedir. 

Depremler, Türkiye'nin birçok bölgesinde yaygın bir sorundur ve deprem bölgesinde yaşayan insanlar için güvenli konutlar sağlamak çok önemlidir. Bu bağlamda, TOKİ, deprem bölgesinde yaşayan insanlara güvenli ve modern konutlar sunmak amacıyla çalışmaktadır.

TOKİ, deprem bölgesindeki insanların konut ihtiyaçlarını karşılamak için farklı projeler geliştirmiştir. Bu projelerde, depreme dayanıklı malzemeler kullanılarak güvenli konutlar inşa edilmiştir. Ayrıca, TOKİ, deprem bölgesindeki konutlar için özel tasarımlar geliştirerek, konutların depreme dayanıklılığını artırmıştır. Bu tasarımlar, bölgedeki farklı deprem türlerine göre özelleştirilmiştir.

İşte asgari ücrette ara zam tahmini; Uzman isim tek tek hesapladı

Green Card sonuçları açıklandı! İşte DV 2023-2024 Green Card sonuçları sorgulama ekranı

Altın fiyatlarında akılalmaz yükseliş! Gram altın resmen uçuşa geçti!

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak