04 / 10 / 2024

Bakan Kurum'dan depremzedeler için son dakika açıklaması! Yeni konutlar... 

Bakan Kurum'dan depremzedeler için son dakika açıklaması! Yeni konutlar... 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem konutları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklama...




6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma ve 53 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman'da, konut inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. 

Adıyaman'da, Emlak Konut GYO tarafından 5 milyon metrekare büyüklükte alan üzerinde Türkiye'nin en büyük şantiyesi hayata geçirildi. Bölgede 8 bin işçi, 750 iş makinesi ile çalışmalarına devam ediyor. 

Bakan Kurum dan depremzedeler için son dakika açıklaması! Yeni konutlar... 

Söz konusu proje çerçevesinde, 16 bin 433 kalıcı konut ve iş yeri inşa edilecek. Yeni konutlar, yatay mimariye uygun şekilde zemin+4'ü aşmayacak şekilde projelendirildi. 6 bin 830 adet konutun kurası çekildi ve hak sahipleri belirlendi. 9 bin 603 kalıcı konutun yapım aşaması ise devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İndere'de devam eden inşaatların görüntülerine sosyal medya hesabında yer verdi ve önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 11 şehirde, 159 şantiyede, 153 bin işçi ile sahada olduklarının altını çizdi. 

Kurum, söz konusu paylaşımında, "Burası 5 milyon metrekare büyüklükte alanla Türkiye'nin en büyük şantiyesi Adıyaman İndere. 7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik, 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum dan depremzedeler için son dakika açıklaması! Yeni konutlar... 

Bakan Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) merkez Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde hayata geçirilen deprem konutlarında incelemelerde bulundu ve önemli açıklamalar yaptı. Buradan sonra Defne ve Kırıkhan'ı ziyaret edeceklerini aktaran Kurum, "Orada da geçen hafta itibarıyla teslim etmiş olduğumuz 100 bininci konutumuzun anahtarlarını alan vatandaşların ziyaretini gerçekleştireceğiz" dedi. 

Kurum, 11 şehirde 174 ayrı alanda ve 4 bin 333 köyde mücadele verdiklerinin altını çizdiği açıklamasında, "Hamdolsun konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştı. İnşallah daha önce de belirttiğimiz gibi sene sonuna kadar 200 bin, 2025 yılının sonuna geldiğimizde de 452 bin konut ve iş yerimizi 11 şehrimizde yurttaşlarımıza teslim edeceğiz. 2025 yılı bitmeden, yeni, güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşımız, kardeşimiz inşallah kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Onay bekleniyor, kat irtifakı kurulduktan sonra proje 2 yılda tamamlanacak!  

SSK'dan mı emekli olmak avantajlı Bağ-Kur'dan mı!

İslam Memiş gram altın için 2025 şifresini verdi!

500 bin TL’nin 120 ay vadeli konut kredisi hesaplandı! Kredi ile ev sahibi olmak isteyenler hemen baksın!

  


Geri Dön