Ekonomi

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığında gerçekleşti. Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı. 

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısında güncel enflasyon gelişmelerinin mercek altına alındığını kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, alınan beş önlemi paylaştı.

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında 5'inci kez toplandı.

Toplantıda son dönemde küresel gelişmelere bağlı başta gıda ve enerji başta olmak üzere emtia fiyatlarının seyri mercek altına alındı.

Toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati, "Güncel enflasyon gelişmelerini mercek altına aldığımız toplantı kapsamında arz kesintilerinin gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırarak stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik" diye belirtti.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin beşinci toplantısına ilişkin basın açıklaması şu şekilde: 

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin beşinci toplantısına ilişkin basın açıklaması

"1. Kamu fiyat politikalarının, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılık ve mali disiplin çerçevesinde belirlenmeye devam edilmesine,

2. Stratejik tarım ürünlerinin ilgili kurumlarımız tarafından satın alınmasına devam edilmesine,

3. Özellikle gıda ve enerji fiyatları başta olmak üzere fiyat istikrarına yönelik tüm paydaşların eş güdüm içerisinde çalışmaya devam etmesine,

4. Kış öncesi doğalgaz depolama ünitelerinin en üst kapasiteye ulaştırılmasına ve

5. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada enerji tasarrufuna yönelik önlemler en üst seviyede alınırken ülkemizde de enerji tüketim alışkanlıklarının bu istikamette yönlendirilmesine karar verilmiştir."

İŞKUR’dan müjde! KPSS şartı olmadan 8.850 TL ile personel alınacak! Elinizi çabuk tutun

O ilde 603 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! Sakın kaçırmayın! 

A101'de ayçiçek yağı, sebze meyve, piliç döner ve süt ürünlerinde müthiş indirim! İşte 21 Temmuz 2022 fiyat listesi