Kent Haberleri

Bakan Özhaseki: 680 bin konut yapılacak! Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman... Rakamlar tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapımına başlanana konutların hızla yükseldiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesbaından "Söz verdik, sözümüzü tutuyoruz. Deprem bölgesinde yapımına başladığımız konutlarımız hızla yükseliyor." ifadelerini kullanarak Kahramanmaraş Merkezli depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen illerde yapılan konut ve işyeri sayılarını tek tek açıkladı.

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yapımına başlanan yeni, sağlam ve güvenli konutların inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki, "Söz verdik, sözümüzü tutuyoruz. Deprem bölgesinde yapımına başladığımız konutlarımız hızla yükseliyor. Sağlam ve güvenli yuvalarımızın teslimine inşallah kasım-aralık aylarında başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

200 BİN KONUT VE KÖY EVİNİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR!

Bakanlık tarafından gelen açıklamaya göre; afet bölgesinde hayatın normale dönmesi için Bakanlık, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut GYO ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü  ile  çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Şehir merkezlerinde  depreme dayanıklı konutlar inşa edilirken, kırsal bölgelerde ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yöresel ihtiyaçları karşılayacak şekilde sağlam köy evleri yapılıyor.

Deprem bölgesinde inşaatına başlanan 200 bini aşkın konut ve köy evinin yapımı aralıksız devam ediyor. Deprem bölgesinde toplamda 680 bin konut ve köy evi ile 170 bin iş yeri, ahır ve depo olmak üzere 850 bin bağımsız birim inşa edilecek.

DEPREM BÖLGELERİNDE İHTİYAÇ DUYULAN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!