27 / 06 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: 485 milyar TL destekle İstanbul'u dönüştüreceğiz!

Bakan Özhaseki açıkladı: 485 milyar TL destekle İstanbul'u dönüştüreceğiz!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 485 milyar liralık bir destekle İstanbul'u dönüştüreceklerini dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'ne katılım sağladı.

Söz konusu törende önemli açıklamalar yapan Bakan Mehmet Özhaseki,  Erciyes'i yeşillendirme çalışmaları dahilinde bugüne kadar toplamda 7 milyona yakın ağaç dikildiğini hatırlatarak, fidan dikmenin ve onu büyütmenin kolay olmadığını belirtti.

Yaptığı açıklamalarda ülkemizin dünyada orman varlığını çoğaltan ender ülkeler arasında yer aldığına değinen Bakan Mehmet Özhaseki, "Şimdi de ağaçlandırma çalışmalarıyla bugün toplamda 271 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz. Bunlar bir taraftan elbette ki göze hoşluk verecek. Bakıldığı zaman yemyeşil zümrüt gibi bir manzara. Kar yağdığı zaman onun zaten görüntüsü bir başka şekilde hoşluk oluşturacak ama bir yandan da kirlenen dünyada karbon emisyonlarını çeken, o zehirli atıkları içine doğru alan, emen bir yapıya da kavuşmuş olacağız." dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: 485 milyar TL destekle İstanbul u dönüştüreceğiz!

"SEÇİMLİK, MEVSİMLİK İNSANLAR DEĞİLİZ"

Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasında 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 şehrin doğrudan ya da dolaylı şekilde etkilendiğini, 14 milyon insanın da zarar gördüğünü dile getirdi.

Söz konusu zararın 100 milyar doların üzerinde olduğunu dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu: "Kentlerin bazılarının merkezleri tamamıyla yok olmuş durumda. İşte o kentlerin ayağa kaldırılması amacıyla büyük bir mücadele veriyoruz. Şu anda toplamda 1240 yerde şantiyemiz var. Gece gündüz demeden resmen deli gibi çalışıyoruz. Toplamda 4 bin 333 köyde çelik karkaslı köy evleri inşa ediyoruz ve 76 bin kadar konutu teslim ettik. Binlercesi sürüyor. Bundan sonra da her ay 10,15, 20 bin konutu depremzedelere vermeyi sürdüreceğiz. Oradaki insanların konutlarına kavuştuklarında, yüzlerindekini görmek en büyük sevincimiz. Bazen hüzünlenenler oluyor konut çıkmadığı için. Onlara diyorum ki merak etmeyin, Sayın Cumhurbaşkanı'mız söz verdi. Bizde bu sözün arkasında duruyoruz. Bu sözü yerine getireceğiz Allah'ın izniyle. Bu ay çıkmazsa öbür ay çıkar. Olmadı diğer ay çıkar. Hiç merak etmeyin. Deprem bölgesindeki konutlar tamamlanıncaya kadar buradayız. Biz seçimlik, mevsimlik insanlar ya da söz verip de kaybolanlardan değiliz. Popülizm peşinde koşarak bu ülkeye hiçbir yararı olmayan siyasi gruplardan değiliz. Milletimizi seviyoruz. Tarihe, medeniyetimize ve insanımıza karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz. Onun içindir ki gece gündüz demeden uğraşıyoruz."


İSTANBUL'A ORTA VADELİ PROGRAM'DA 485 MİLYAR TL'LİK DESTEK

Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada tüm Türkiye'deki ne kadar yapı varsa tamamını afetlere ve depreme karşı dirençli hale getirmeye uğraştıklarını dile getirdi.

Açıklamasında mega kent İstanbul için proje açıkladıklarına değinen Bakan Mehmet Özhaseki, "Orta Vadeli Program'da 485 milyar TL'lik bir destekle mega kent İstanbul'u dönüştürmeye gayret edeceğiz. Oradaki sorumluluk sahibi belediye başkanının, ilçe belediye başkanlarının umurlarında olmayabilir, ciddiye bile almayabilirler fakat biz sorumluluk sahibi insanlarız. Meydana gelebilecek bir afetin nasıl bir sonuç doğuracağını biz çok iyi biliyoruz. Onun içindir ki gece gündüz demeden gerek İzmir'imizi gerek ise İstanbul'umuzu gerekse afete maruz kalabilecek bütün kentlerimizi ayağa kaldırabilmenin mücadelesini ve programını yapıyoruz." dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki ayrıca Paris İklim Anlaşması kapsamında taahhütlerin yerine getirileceğini dile getirerek, sözleşme kapsamında iklim kanunu hazırladıklarını, bu çalışmanın da kısa zamanda meclise geleceğini de sözlerine ekledi.

Ankara'da 9 bin 523 konut satıldı! Satışlar yüzde 30 geriledi!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnâmesinde buna dikkat!

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın!


Geri Dön