09 / 05 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnâmesinde buna dikkat!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnâmesinde buna dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken tahliye taahhütnâmesi ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Avukat Esat Özel tarafından yapılan paylaşıma göre tahliye taahhütnâmesinde taşınmaz adresinin yazılı olmaması taahhüdün geçerliliğine etki etmiyor.



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar giderek daha da artıyor ve son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekiyor. Hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye ve kira artışları ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getirirken bir yandan da sahip oldukları haklar ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Yüzde 25 kira artışı sınırına isyan eden ev sahipleri bir kiracılarını daha kolay çıkartmak için tahliye taahhütnâmesi imzalatmayı seçiyor. 

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Esat Özel resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnâmesinde taşınmaz adresinin yazılı olmamasının taahhüdün geçerliliğine etki etmeyeceğini belirtti.

Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:


Tahliye taahhütnâmesinde taşınmaz adresinin yazılı olmaması, taahhüdün geçerliliğine etki etmez.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, Esas No: 2015/13230, Karar No: 2016/7104

Davacı alacaklı, 01.10.2012 başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesine dayanarak davalı hakkında 08.10.2014 tarihinde başlattığı icra takibinde 05.11.2012 keşide ve 30.09.2014 tarihli tahliye taahhütnamesine dayanarak davalının tahliyesini istemiştir.

Borçlu süresinde takibe itiraz etmiş, davacı dava dilekçesinde itirazın kaldırılması ve davalının tahliyesini talep etmiş, mahkemece; tahliye taahhütnamesinde taşınmazın adresinin yer almadığı, bu nedenle taahhüdün geçerli olmadığı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.

Takibe ve davaya dayanak yapılan 05.11.2012 tanzim tarihli adi nitelikli tahliye taahhütnamesi sözleşme tarihinden sonra düzenlenmiş olup taahhütname içeriğinde kiracısı olduğum taşınmaz ibaresi bulunmaktadır.

Davalının icra takibinde tahliye edilecek taşınmazın adresinin bulunmadığına yönelik itirazının da olmadığı göz önünde bulundurularak, geçerli tahliye taahhüdüne dayanarak açılan davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile verilen red kararı doğru değildir.

 

Emeklilerin hesabına kesin bu kadar yatacak! İş Bankası emekli promosyonu 2024! 

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Evlerini satan yabancılar için denetim şart! 


Geri Dön