Kent Haberleri

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşası devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 400'ü köy evi olmak üzere toplam 2 bin 909 konutun inşasının devam ettiğini kaydetti.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut çalışmalarına dair bilgi verdi.

Depremden en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Nurdağı'nda konutların hızla yükseldiğini ifade eden Özhaseki, 26 bloktan oluşan 456 konutun kaba inşaatının tamamladığını belirtti.

İşte Bakan Özhaseki'nin açıklamaları...

Özhaseki, Nurdağı'nda yapılması planlanan 400'ü köy evi olmak üzere toplam 2 bin 909 konutumuzun inşasının hızla devam ettiğini belirtti.

Bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak yapılan 26 bloktan oluşan 456 konutun ise kaba inşaatını tamamladıklarını söyleyen Özhaseki, "Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz." dedi.

 

Bakanlık açıklamasına göre, Nurdağı'nın Bademli Mahallesi kapsamında radye temel ve tünel kalıp sistemi ile bölgenin mimarisine uygun inşa edilen ve kaba inşaatı tamamlanan konutlarda, duvar ve çatı imalat aşamasına geçildi. Yatay mimariye uygun yapılan konutların 118'i 2 oda 1 salon, 338'i ise 3 oda 1 salon şeklinde inşa ediliyor.

Öte yandan Bakan Özhaseki'den İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul'da 2012 yılından bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 127 milyar 926 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 2012'den bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 127 milyar 926 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'un 39 ilçesinde, 188 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız devam ettiğini belirtti.

İstanbul'u, deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı dirençli hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarını aktardı.

Mehmet Özhaseki, 142 bin 548'i Bakanlığın eliyle olmak üzere, özel sektör ile toplam 170 bin 941 bağımsız bölümün kentsel dönüşüm sürecinin sürdürüldüğünü ve 2012 yılından bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 127 milyar 926 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.