05 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki'den deprem uyarısı!

Bakan Özhaseki'den deprem uyarısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere dayanıklı, güvenli ve çevre dostu konutların en kısa sürede inşa edileceğini belirtti.



Özhaseki, bakanlık olarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Yerinde Dönüşüm" projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. 6 Şubat'taki depremler sonrasında, devlet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların birlikte çalışarak depremzedelere yardım etme çabasını vurgulayan Özhaseki, hızlı bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Özhaseki, depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve bu süreci en hızlı şekilde tamamlamayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Özhaseki, deprem sonrası bölge halkının yanında olduklarını ve depremzedeler için zaman kaybetmeden çalıştıklarını vurguladı.

"GÜVENLİ KONUTLARI EN KISA SÜREDE İNŞA EDEREK TESLİM EDECEĞİZ"

Bakan Özhaseki, vatandaşların doğdukları yerlerden ayrılmadan, hızla yeni, sağlam, güvenli ve çevre dostu konutlara kavuşmaları için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özhaseki, hibe ve kredi miktarlarını artırarak, tip projelerle destek sağlayarak, depremzedelere güvenli evlere kavuşmaları için kolaylık sağladıklarını vurguladı. 

Ayrıca, afet bölgesinde dayanıklı, güvenli ve çevre dostu konutların inşası için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti ve depremzedelere en kısa sürede teslim edileceğini belirtti. Bakan, depremzedelerin eski anılarından uzaklaşmadan, yeni ve güvenli evlere kavuşmaları için yoğun çaba harcadıklarını açıkladı. Özhaseki, depremzedelerin sağlam ve dayanıklı konutlara en hızlı şekilde yerleşmeleri için gayret ettiklerini ve bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Bakan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deprem ülkesi olmanın getirmiş olduğu bir dezavantajı sürekli olarak yaşıyoruz. Bilinen fay hatları var. Buralarda binlerce senedir aynı yerde durmadan kırılmalar oluyor, bunu da bilerek bizim hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için de durmadan çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Sert zeminlerde, sağlam zeminlerde, tünel kalıp sistemiyle TOKİ'miz evler inşa ediyor."

Bakan Özhaseki'nin başkanlığında düzenlenen toplantıya, Bakan Yardımcıları Refik Tuzcuoğlu, Vedad Gürgen ve Hasan Suver'in yanı sıra Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 18 ilin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürleri katıldı.

Renault ve Volvo beraber araba üretecek!

Zam üstüne zam: Tüp fiyatları bir kez daha değişti

Emekliye 20 bin TL verme kararı alacaklar!


Geri Dön