05 / 05 / 2024

Renault ve Volvo beraber araba üretecek!

Renault ve Volvo beraber araba üretecek!

Renault ve Volvo markaları, ticari araç sektörünü çevre dostu hale getirmek için bir işbirliği yapmaya yöneliyor. İşte detaylar...



Renault ve Volvo, lojistik sektörünün daha çevreci ve sürdürülebilir hale getirilmesine katkı sağlamak amacıyla yeni bir işbirliği başlattılar.

İki köklü otomobil üreticisi, "800V LCV" platformunu kullanarak tamamen elektrikli ticari taşıma araçları ve elektrikli van modelleri geliştirmeyi hedefliyorlar.
Sıfır emisyonlu ticari taşıma araçlarına olan talep arttıkça, Renault ve Volvo gibi büyük oyuncular, çevre dostu taşımacılığı teşvik etmek için güçlerini birleştiriyorlar.

"800V LCV" platformu, yüksek performanslı ve verimli elektrikli sürüş sistemleriyle ticari taşıma araçları için yeni bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Bu ortak girişim, çevresel etkileri azaltan taşıma çözümlerini geliştirerek sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor ve elektrikli ticari taşıma araçlarının kullanımının artmasıyla olumlu etkilerin gözlemlenmesini bekliyor.

İki otomobil devi, Fransız lojistik şirketi CMA CGM'nin de katılacağı bir işbirliği ile sıfır emisyonlu taşımacılığın önünü açmaya çalışıyor. Bu yeni girişim, ARGE maliyetlerini ve uzmanlık alanlarını paylaşmayı kabul eden Renault ve Volvo'nun işbirliğiyle ortaya çıkıyor. Fransa merkezli olacak ve 2024'ün başlarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Renault ve Volvo, bu çözümün lojistik maliyetlerinde yüzde 30'a kadar tasarruf sağlayabileceğini düşünüyorlar. Ayrıca, Volvo, dizel motorlu otomobil üretimini 2024'ten itibaren sonlandırma kararı aldı ve elektrikli taşıma sektörüne odaklanma yolunda önemli adımlar attı.

Günümüzün en büyük çevresel ve enerji sorunlarından biri, fosil yakıtların kullanılması nedeniyle artan hava kirliliği ve sera gazı emisyonları. Bu sorunlar, dünya çapında iklim değişikliği ve çevre sorunlarına yol açarak gezegenimizi tehdit ediyor. Bu bağlamda, elektrikli araçlar önemli bir çözüm sunuyor. Elektrikli araçlar, fosil yakıtlara kıyasla sıfır emisyon üretiyorlar. Bu, şehirlerdeki hava kalitesini iyileştirirken, sera gazlarının atmosfere salınımını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadelede büyük bir adım anlamına geliyor.

Sonuç olarak, elektrikli araçlar, çevresel ve enerji sorunlarına yönelik önemli bir çözüm sunuyor. Fosil yakıtlara dayalı geleneksel araçların yerine daha fazla elektrikli aracın kullanılması, gezegenimizi korumak ve daha temiz bir çevre yaratmak için atılmış büyük bir adım. Bu nedenle, elektrikli araçlar hem şu anda hem de gelecekte büyük bir öneme sahip.

Zam üstüne zam: Tüp fiyatları bir kez daha değişti

Emekliye 20 bin TL verme kararı alacaklar!

Buğday ve arpa fiyatlarında büyük düşüş başladı: TOBB güncel buğday ve arpa fiyatlarını duyurdu

CarrefourSA'da temizlik ürünlerinde Ekim fırsatları: Fiyatlar dibi gördü!


Geri Dön